Færre eier egen bolig – Lauridsen kritiserer regjeringen

I Hurdalsplattformen var ett av fire boligpolitiske mål for Regjeringen-Støre at flere skal få mulighet til å eie egen bolig. SSB-tall vitner om flere leietakere.
MENER REGJERINGEN IKKE GJØR NOK: Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge | Foto: Eiendom Norge
MENER REGJERINGEN IKKE GJØR NOK: Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge | Foto: Eiendom Norge

23,7 prosent av norske husholdninger leier bolig, viser tall fra Statistisk sentralbyrå onsdag. Det betyr at færre eier egen bolig enn tidligere, selv om utslagene er små. Fra 2021 og 2022, da utviklingen var stabil, har økningen i leieandel vært på 0,1 prosentpoeng.

«I Hurdalsplattformen var ett av fire boligpolitiske mål for Regjeringen-Støre at flere skal få mulighet til å eie egen bolig. Rykende ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det går i motsatt retning. Utviklingen viser at slike ting ikke skjer av seg selv. Som Eiendom Norge har påpekt gang etter gang er måloppnåelse betinget av politikk som bygger opp under målet», skriver administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i et innlegg på LinkedIn.

Tallene viser at 76,3 prosent av norske husholdninger eier egen bolig, fordelt på 62,7 prosent selveier og 13,6 prosent andels- eller aksjeeier.

Og nordmenn flest bor i enebolig. 47,4 prosent av husholdningene bor i slike boliger, mens 26,4 prosent bor i boligblokk, 12,3 prosent bor i rekkehus, kjedehus eller andre småhus, 9,0 prosent i tomannsbolig og 4,9 prosent i andre type boliger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også