Fredensborg Bolig og Bolig Norge kjøper Sandvika-tomt regulert for 600 boliger

De to eiendomsaktørene har kjøpt en 63 måls stor tomt som er regulert til 600 boliger i Sandvika. Dette er den sydligste delen av Franzefoss-utviklingen.
KJØPER TOMT: Fredensborg Bolig og Bolig Norge har planer om å bygge ut denne delen av Sandvika. | Foto: Fredensborg Bolig
KJØPER TOMT: Fredensborg Bolig og Bolig Norge har planer om å bygge ut denne delen av Sandvika. | Foto: Fredensborg Bolig

Tomten Fredensborg Bolig og Bolig Norge har kjøpt ligger 1,5 kilometer fra Sandvika stasjon og er den sørligste delen av Franzefoss By-utviklingen.

– Nærheten til kommunikasjonspunkter, sjø og marka gir et fantastisk utgangspunkt for å skape attraktive og bærekraftige bomiljøer. Sandvika er et strategisk viktig område for vekst og utvikling og vi ser frem til å videreføre den gode dialogen med kommunen også i dette prosjektet, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig i en pressemelding.

Totalt har selskapet rundt 1500 boliger under utvikling i Bærum kommune, og forventer byggestart for Hamang-området i løpet av 2026. 

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet i mål med denne avtalen. Nå skal vi sammen med Fredensborg Bolig finne gode og langsiktige løsninger for å transformere et tidligere industriområde til et grønt og velfungerende nabolag, sier Pål Morten Oxaal, administrerende direktør i Bolig Norge, i meldingen

I tillegg til 600 boliger, skal Hamang-prosjektet også inneholde arealer for næring, dagligvarebutikk og barnehage. Selger er Statnett, og i avtalen forplikter selskapet seg til å fjerne eksisterende anlegg, samt grave ned kabler til energiforsyning. 

Bolig Norge er et datterselskap av børsnoterte Fastighets AB Balder. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo