Rostad: – Boligmarkedet er aldri kjedelig i Trondheim

– Vi opplever at usikkerheten er mindre nå kontra tidligere, sier Jørgen Rostad i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.
TRONDHEIM PÅ TOPP: Jørgen Rostad i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge rapporterer om fortsatt sterke salgstall for nye boliger i trønderhovedstaden. | Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
TRONDHEIM PÅ TOPP: Jørgen Rostad i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge rapporterer om fortsatt sterke salgstall for nye boliger i trønderhovedstaden. | Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Historien gjentar seg, også i mars var Trondheim byen i Norge med høyest nyboligsalg.

«Det har jevnt over vært godt salg sist måned, godt spredt mellom prosjekter i ulike bydeler og ulike bolig-/leilighetstyper», skriver Jørgen Rostad, leder for nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, i en markedsoppdatering.

«Vi opplever at usikkerheten er mindre nå kontra tidligere knyttet til beslutningstakingen, dette ser vi spesielt på flere salg av prosjektenheter som har ferdigstilling i nær fremtid. De aller fleste skal selge nåværende bolig for å flytte inn i nybygg, da viser dette at de har tro på det lokale bruktmarkedet i boligbytteprosessen», heter det i rapporten.

På tampen av mars kom det flere salgsstarter som det ifølge Rostad blir spennende å se responsen på. De første indikasjonene fra flere av disse skal ha vært svært gode.

«I tillegg kommer det flere interessante prosjekter i pipeline som skal ut i markedet utover våren, både fortettingsprosjekter, men også som del av områdetransformasjoner. Boligmarkedet er aldri kjedelig i Trondheim, det vil det heller ikke bli i tiden fremover mot sommeren», skriver meglerforetaket.

Etter prisnedjusteringer av prosjekter i februar og hele fjerde kvartal i 2023, var det ganske høye netto prisoppjusteringer i prosjektene som lå for salg i mars. Det ble solgt flest små 3-roms, deretter små 2-roms og store 3-roms. Det er fortsatt solgt en relativt sett høy andel 3-roms mot normalen i Trondheim, men lavere andel små enheter enn tidligere år. 

Hittil i år er det solgt 231 nyboligenheter i Trondheim, desidert flest av disse salgene var på Lade med 101 salg.

«Dette viser at Lade fortsatt er svært populært blant interessentene, men også at tilbudet er godt og valgmulighetene flere», heter det.

Nest flest salg har vært på Indre Øst (47) og Øst (27)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo