SPG signerer med Moelven for å bygge 188 nye boliger

Scandinavian Property Group har inngått totalentreprisekontrakt med Moelven Byggmodul i utviklingen av 188 leiligheter utenfor Stockholm.
I BOKS: SPG har underskrevet entreprisekontrakt med Moelven Byggmodul og starter byggingen av 188 leiligheter ved Tyresö Centrum utenfor Stockholm. | Foto: Vida arkitekter
I BOKS: SPG har underskrevet entreprisekontrakt med Moelven Byggmodul og starter byggingen av 188 leiligheter ved Tyresö Centrum utenfor Stockholm. | Foto: Vida arkitekter

Leilighetene skal bygges ved kjøpesenteret Tyresö Centrum i Sverige, der SPG kjøpte tomten på cirka 15.000 kvadratmeter BTA i 2017. 

Prosjektet består av to byggetrinn der første trinn med 145 leiligheter og parkeringskjeller nylig ble ferdigstilt. Byggingen av neste trinn starter nå med Moelven som totalentreprenør og består av totalt 188 moderne leiligheter fordelt på fire separate punkthus, oppgir selskapet i en pressemelding. 

«I tråd med SPGs sterke fokus på bærekraftig utvikling av energieffektive boliger, bygges prosjektet i tre med Sveriges høyeste mulige miljøsertifisering, «Miljöbyggnad Guld», og energiklasse A», heter det fra eiendomsutvikleren. 

SPG skriver at området Bollmora i Tyresö har vært gjennom store endringer de siste årene, og at dette trinnet blir siste del av et fortettingsprosjekt strategisk plassert ved Tyresö Centrum. 

Nrep og Turbinen utvikler også prosjekter i området.

– SPG har flere pågående prosjekter i Tyresö kommune, både ferdigstilte, i produksjon og i tidlig fase. Moelvens effektive byggteknikk er i tråd med vår strategiske satsning på bærekraftig utvikling, noe som gjør dem til en god samarbeidspartner, sier Simon Sjöbom, utviklingssjef hos SPG via pressemeldingen.

Entreprenøren oppgir at de har vært privilegert av å være involvert i prosjektet fra et tidlig stadium gjennom tett dialog med SPG.

– Gjennom vårt industrielle byggesystem med treelementer kan vi tilby energieffektive og klimasmarte hus som møter fremtidens krav. Vi er stolte over å kunne bidra til økt boligproduksjon i Stockholm-området og for å ta del i utviklingen i Tyresö, sier Hedwig Ulander, leder for forretningsutvikling i Moelven Byggmodul i samme pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også