EiendomsWatch

Olav Thon kastet Gunerius-kortene – nå håpes det på en løsning

Nok var nok for Olav Thon da han for ett år siden terminerte planene for Gunerius-kvartalet i Oslo.  Nå er prosessen i gang igjen og signalet fra Plan- og bygningsetaten er at etaten «til nød vil kunne ta opp saken». – Vi håper å komme til enighet, sier visekonsernsjef Ole Christian Hallerud i Olav Thon Gruppen til EiendomsWatch.

STRIDENS KJERNE: Gunerius-prosjektet i Oslo er i gang igjen | Foto: Olav Thon Gruppen

13. november 2020 kom den overraskende beskjeden i form av et brev fra Olav Thon til Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo om at Olav Thon Gruppen ville terminere planene for Gunerius-kvartalet i Oslo. Det skjedde på grunn av sterk misnøye med hvordan planforslaget var blitt mottatt og behandlet av Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo.

Begrunnelsen for å trekke planforslaget var primært at PBE fremmet et eget alternativ med en rekke endringer som begrenset framtidig fleksibilitet og brukbarhet i tillegg til at utnyttelsen ble noe redusert og det arkitektoniske uttrykket svekket.

«Vi ser at krav til utbyggingsbidrag i kombinasjon med et begrenset areal gjør at dette prosjektet ikke kan bli lønnsomt», het det i brevet da.

Planforslaget for Guneriuskvartalet ble sendt til politisk behandling 17. juni 2020, men videre politisk behandling ble terminert etter brevet fra Thon.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch