EiendomsWatch

Gir opp Rygge-salg – vil «legge hele flyplassen i møllpose»

Etter månedsvis med forsøk på å selge til seriøse interessenter ser dagens eiere av Rygge Sivile Lufthavn at de ikke kommer i mål.

OPP OG NED: Moss lufthavn Rygge fikk en god start – så en bråstopp, med ulike eiere. Nå har den sivile delen av flyplassen igjen vært til salgs, men uten å finne nye eiere. Espen Ettre er styremedlem og talsperson for dagens eier Jotunfjell Partners. | Foto: NTB / Avinor

– Vi må bare konstatere at vi ikke har lyktes med å selge flyplassen, og hva vi gjør videre vet vi ikke. Det mest aktuelle alternativet er å legge hele flyplassen i møllpose. Vi kommer ikke til å bruke penger på å få til ny drift på Rygge, sier Espen Ettre i Jotunfjell Partners til Moss Avis.

Han er styremedlem og talsperson for selskapet som eier Rygge Sivile Lufthavn.

Som EiendomsWatch omtalte for to uker siden var det fortsatt håp med det Ettre da omtalte som «seriøse interessenter».

Rygge-salg går tregt, men «seriøse interessenter» er ennå med 

Eiendommen står på festet grunn og omfatter terminalbygget, parkeringshus og oppstillingsplasser for flyene tilknyttet Rygge sivile lufthavn. Grunneieren er staten ved Forsvaret, noe som gjør at bruken av eiendommen i praksis blir begrenset til flyplassdrift.

– Vi mener flyplassområdet kunne egne seg godt for lager/logistikk, men det har vi ikke fått gehør for, sier Ettre til Moss Avis.

– Så hva tror du om framtida for flyplassen?

– Gitt de forholdene som preger flybransjen i dag, vil ta det minst 4-5 år før det overhodet vil kunne være aktuelt med sivile flyvninger fra Rygge. Vi kommer ikke til å bruke penger på flyplassen. Dermed blir det møllpose, sier Ettre til lokalavisen.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch