EiendomsWatch

Aurora Eiendom blar opp 2,6 milliarder kroner for kjøpesentre fra Steen & Strøm

Aurora Eiendom kjøper Gulskogen i Drammen og et kjøpesenter i Stavanger, pluss 25 prosent av Maxi. Samtidig henter selskapet inn rundt en halv milliard kroner.

PÅ STORHANDEL: Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Aurora Eiendom, kjøper to kjøpesentre av Steen & Strøm. | Foto: Alti

Aurora Eiendom inngår en storhandel med Steen & Strøm, som innebærer at selskapet overtar de to kjøpesentrene Gulskogen og Arkaden, samt 25 prosent av Maxi.

Kontrakten er på 2,6 milliarder kroner. Ifølge en børsmelding er oppkjøpet anslått å avsluttes i løpet av juli 2022. Gulskogen i Drammen utgjør 80 prosent av kjøpet med en bruttoverdi nær 2,1 milliarder kroner.

Gulskogen har et brutto utleiebart areal på over 40.000 kvadratmeter med en brutto omsetning på 1,5 milliarder kroner i 2021.

– Gulskogen er en virkelig imponerende shoppingdestinasjon i en blomstrende region. Senteret betjener de daglige behovene til en stor del av Drammensområdet, det har et sterkt tilbud av shopping og tjenester, og vi ser en mulighet til å vokse og forbedre Gulskogen ytterligere i årene som kommer, sier Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Aurora Eiendom.

Arkaden i Stavanger har 14 butikker og mer enn 8000 kvadratmeter butikkareal.

Kjøpet av 25 prosent av Maxi i Hamar gir Aurora eksponering mot et attraktivt utviklingsprosjekt for å styrke en etablert handledestinasjon. Utbyggingen av et boligprosjekt i tilknytning til sentrum gir merverdi til Maxi-kjøpet.

Senteret kjøpes sammen med Utstillingsplassen Eiendom, Dolphin Eiendom og Rica Eiendom. Alle parter vil ha 25 prosent eierandel hver.

Aurora har fått tilsagn om gjeldsfinansiering fra Danske Bank i forbindelse med kjøpet. Pangea Property Partners var rådgiver for kjøper i forbindelse med oppkjøpet. Ro Sommernes advokatfirma var juridisk rådgiver, mens Storm Communications var kommunikasjonsrådgiver for selskapet.

I en separat børsmelding opplyses det at Aurora vil hente inn 530-650 millioner kroner gjennom en emisjon til kurs 93 kroner pr aksje. Tirsdag endte aksjen på 92 kroner.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch