EiendomsWatch

Ringnes' drøm ett skritt nærmere – snart kan Tryvannstårnet være til salgs

Tre år etter at Christian Ringnes kunngjorde sine ønsker om å kjøpe Tryvannstårnet får Oslo kommune anbefalt av sine egne fagetater å selge det.

LYS I MØRKE: En februarkveld i år kunne man se nordlyset fra Tryvann i Oslo, og her er det med Tryvannstårnet i forgrunnen. Til høyre ser vi Christian Ringnes på vegne av Eiendomsspar i forbindelse med åpningen av Holmenkollen Park Hotell i juni. Hvis Oslo kommune følger anbefalingen fra Bymiljøetaten blir Tryvannstårnet lagt ut for salg – og Ringnes er klar for å kjøpe. | Foto: Stian Lysberg, NTB / Tone Mella, Scandic Norge

Bymiljøetaten i Oslo anbefaler at kommunen selger flere bygg – ett av dem er Tryvannstårnet, melder NRK. Hvis Christian Ringnes gjør som han sa til kanalen i 2019 og kjøper denne eiendommen, kan det bli utviklet flere publikumsrettede tilbud i tårnet.

– Jeg ser for meg restaurant, kafé og utkikkspunkt for Oslo by. Akkurat som det faktisk var, da det åpnet for 50 år siden, sier Ringnes til NRK.

Tryvannstårnet er et 118 meter høyt sendetårn i Oslo, som ligger 529 meter over havet. Det har vært stengt for besøkende siden 2005 og funksjonen som sendetårn opphørte da FM-nettet ble slukket i 2017. Ringnes forteller til statskanalen om da han selv som barn nøt utsikten fra toppen.

– Jeg kunne nesten se hytta vår på Norefjell. Det var en stor opplevelse for en ung, liten mann. Det er den opplevelsen jeg håper man kan få tilbake, sier han til NRK.

Selv om Oslo kommune ikke har avgjort endelig om tårnet skal legges ut for salg, er det allerede positivitet å spore fra byantikvar Janne Wilberg.

– Vi ville syns det er veldig flott, om man klarer å gi det ny bruk. Om det er en privatperson eller andre som vil satse på dette, er vi med på laget, sier hun til NRK.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch