EiendomsWatch

Tellus Eiendom sulten på flere handelsparker

Selskapet Tellus Eiendom, som er en del av Sober-konsernet, har tidligere satset tungt på bolig. I 2020 vridde de fokuset over mot næringseiendom.

VRIDNING FRA BOLIG TIL NÆRING: Administrerende direktør Per Øivind Dahl kjøpte flere handelsparker i fjor, blant annet Olrud. | Foto: Tellus Eiendom

– Noe av grunnen til at vi flyttet fokus til næringseiendom er fordi vi så at prisene i boligmarkedet ikke sto i forhold til inntjeningen. Handelsparker er jo også bedre business og gir mange flere muligheter, sier Sober-gründer Edvard Harald Bakkejord til Finansavisen.

Tellus Eiendom hadde driftsinntekter på 290,0 millioner kroner i 2021, mot 118,2 millioner året før. Driftsresultatet steg i den samme perioden fra 46,6 millioner til 204,0 millioner.

Resultat før og etter skattekostnad endte på 183,5 og 181 millioner i 2021, mot 5,5 og 2,2 millioner året før.

Gevinst fra salg av eiendom økte til 155 millioner kroner.

– Vi skal selge ikke-strategiske eiendommer og bruke egenkapitalen til å kjøpe flere handelsparker. På sikt tror vi at det er mer lønnsomt med tanke på avkastning. Næringsparkene kjøpte vi med en ganske god yield, administrerende direktør i Tellus Eiendom, Per Øivind Dahl.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch