Grønt lys for Tronruds Lloyds Marked-prosjekt i Hønefoss

Nå kan Trondrud Eiendoms byutviklingsprosjekt Lloyds Marked i Hønefoss sentrum realiseres etter at kommunestyret har gitt grønt lys.
KNUTEPUNKT: Lloyds Marked blir liggende sentralt i Hønefoss. | Foto: Snøhetta/Tronrud Eiendom
KNUTEPUNKT: Lloyds Marked blir liggende sentralt i Hønefoss. | Foto: Snøhetta/Tronrud Eiendom

«Vi er glade for at reguleringsplan for Lloyds Marked fikk flertall i kommunestyret!». Det skriver Hønefoss-baserte Tronrud Eiendom i en oppdatering på LinkedIn.

Lloyds Marked er et moderne byutviklingsprosjekt som rommer næringsarealer og kontorer rett ved fossen, i området ved Hønefossen midt i hjertet av Hønefoss.

Knutepunkt – igjen

«Vi ønsker at området igjen skal bli et viktig knutepunkt i Hønefoss, tilgjengelig for byens befolkning samtidig som det skapes et moderne næringsområde i sentrum. Bygningene i området er preget av at de opprinnelig ble oppført som fabrikkbygninger og ikke tilfredsstiller dagens krav til energieffektivitet, dagslys, tilgjengelighet osv. Snøhettas forslag innebærer derfor at mye av bebyggelsen rives, mens alle mursteinshusene og pipa blir stående», skriver Tronrud Eiendom.

Det vises til at dette gir muligheten til å etablere ny, moderne bebyggelse som gir rom for et raust, nytt bytorg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMLINGSPUNKT: Torget står sentralt i planene. | Foto: Snøhetta/Tronrud Eiendom
SAMLINGSPUNKT: Torget står sentralt i planene. | Foto: Snøhetta/Tronrud Eiendom
«Pipeplassen» vil ligge skjermet og solrikt til, omkranset av det gamle teglbygget og nye bygninger i moderne arkitektur.

Ifølge eiendomsselskapet vil Torget, med pipa som midtpunkt, bli tilgjengelig direkte fra Hønefoss bru gjennom den nye bebyggelsen slik at alle kan rusle over torget og videre opp mot Sagdammen der fossen kan oppleves fra den nyrestaurerte dammen.

Skal løfte området

«Vi mener prosjektet Lloyds Marked vil bli en positiv markør for utviklingen av Hønefoss sentrum og løfte området inn i fremtiden som et viktig næringsområde, samtidig som det gjør det mulig å ivareta og restaurere klokketårnet, jugendbuene, pipen og det gamle teglbygget i bakgården», skriver selskapet.

«Som eier og utbygger av området må vi forholde oss til et prosjekt som er mulig å realisere. En drøm om en utvikling som ikke er fundamentert på realistiske vurderinger av økonomi og mulighet for gjennomføring vil forbli nettopp dette, en drøm. Nå som reguleringsplan for Lloyds Marked har fått sin flertallsbeslutning, starter vi arbeidet med å fylle bygningene med innhold slik at byggearbeidene i området kan igangsettes», skriver Tronrud Eiendom Videre.

Les også:

Lloyds marked skal revitalisere den tradisjonsrike industribyen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo