Nytt kjøpesenter inn i Alti Forvaltning

Coop selger 50 prosent av selskapet som eier kjøpesenteret Amfi Eikunda, mens Alti overtar forvaltningen. 
Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco, og Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Alti Forvaltning. | Foto: Alti Forvaltning
Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco, og Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Alti Forvaltning. | Foto: Alti Forvaltning

Det er nylig inngått avtale om at LL Sørco kjøper seg inn i Eikunda Eiendom, som eier kjøpesenteret Amfi Eikunda i Egersund sentrum. Overtakelsesdato er 31. mars 2023. 

Samtidig vil det inngås forvaltningsavtale med Alti Forvaltning, som vil overta forvaltningen av senteret i løpet av 2023. 

Eikunda Eiendom eies av Coop Økonom, som nå selger 50 prosent av aksjene til LL Sørco. 

Senteret ligger sentralt i Egersund, huser 22 butikker, og disse omsatte for 393 millioner kroner samlet i 2022. 

Ifølge en pressemelding fra Alti har senteret en sterk posisjon som det lokale handelsstedet i kommunen, med utviklingsmuligheter for å bygge videre på en allerede god butikkmiks.

– Senteret i Egersund passer godt inn i Alti sin portefølje og er et veldrevet senter som har vist fin utvikling de senere år. Vi gleder oss til å komme i gang med videre utvikling av senteret, og samarbeidet med Coop Økonom som en solid lokal medeier, sier Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco, i meldingen.

– Vi er glade for å få en så profesjonell og fremoverlent partner med oss i den videre utviklingen av kjøpesenter vårt i Egersund, sier Marianne Wiig, administrerende direktør i Coop Økonom.

LL Sørco eier i tillegg 50 prosent av LL Kjøpesenter i Surnadal, og 50 prosent av Sørco Kjøpesenter i Arendal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også