Tema Eiendom sikrer seg 100 prosent av kjøpesenter i Brumunddal

Mølla Storsenter i Brumunddal blir heleid av Tema Eiendom etter at NAF Gårdene har solgt seg ut. – Senteret ligger litt utenfor det geografiske kjerneområdet, sier NAF-gårdene-sjef Einar Bratten.
ENDRER EIERMIKSEN: Mølla Senter i Brumunddal blir nå heleid av Tema Eiendom etter at NAF Gårdene har solgt seg ut. | Foto: Tema Eiendom
ENDRER EIERMIKSEN: Mølla Senter i Brumunddal blir nå heleid av Tema Eiendom etter at NAF Gårdene har solgt seg ut. | Foto: Tema Eiendom

Tema Eiendom og NAF-gårdene har eid Mølla Storsenter som likeverdige partnere siden etableringen i 2009. Nå sikrer Tema seg 100 prosent av senteret.

Mølla Storsenter ble etablert da eiendommer eid av de respektive ble slått sammen som følge av byggingen av kjøpesenteret slik vi kjenner det i dag. Eiendommen er på totalt 16.570 kvadratmeter samt parkeringshus for cirka 250 biler (7860 kvadratmeter) i fellesskap med Ringsaker kommune.

– Som følge av strategiske vurderinger i NAF-gårdene har selskapet valgt å utrede muligheten for realisasjon av enkelte eiendommer i den brede porteføljen som man besitter. Mølla Storsenter ligger litt utenfor det geografiske kjerneområdet, og det ble av denne grunn identifisert som et mulig salgsobjekt, sier Einar Bratten, daglig leder i NAF-gårdene, i en pressemelding.

Han sier at man underveis i prosessen fant kjøperen i samarbeidspartneren Tema Eiendom.

– Denne løsningen anses som veldig bra for kontinuiteten i senteres drift og utvikling, og anses som det beste for leietakere, kunder og lokalmiljøet. For oss som selger er det også hyggelig å selge til en god partner over mange år, sier Bratten.

– Når NAF-gårdene valgte å selge sin aksjepost i Mølla Storsenter, er Tema Eiendom svært fornøyd med å ha landet aksjekjøpsavtalen, sier Stian Molstadkroken, administrerende direktør i Tema Eiendom, i pressemeldingen. 

– På vegne av eierne i NAF-gårdene vil vi takke for samarbeidet i vår eierperiode og synes Mølla Storsenter har fått en bra leietakermiks, med flere spennende nye konsepter som vil gjøre senteret godt rustet for fremtiden. Vi ønsker Tema Eiendom Lykke til med videre forvaltning og eierskap, sier Andreas Jansen, administrerende direktør i Realkapital Investor.

Mølla har 34 leietakere innenfor handel, tjenesteytende og kontor, og leietakerne kan vise til omsetningsvekst hvert eneste år siden oppstarten, fremgår det av meldingen fra Tema Eiendom. Senterets omsetning forventes å passere 500 millioner kroner i 2023. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo