Tidligere Stordalen-partner investerer over 250 millioner i Innlandet

Sammen med flere investorer har Magnus Smidesang Rønningen kjøpt store deler av næringseiendommene i Vågåmo i Innlandet. Målet er å lage «verdens feteste basecamp».
VÅGÅ NASJONALPARK: Magnus Smidesang Rønningen investerer i Vågåmo gjennom Vågå Nasjonalpark, som eies av Rønningen og en rekke investorer. | Foto: LinkedIn
VÅGÅ NASJONALPARK: Magnus Smidesang Rønningen investerer i Vågåmo gjennom Vågå Nasjonalpark, som eies av Rønningen og en rekke investorer. | Foto: LinkedIn

– Vi har litt under radaren iverksatt det mest omfattende turismeprosjektet som er satt i gang i denne delen av Gudbrandsdalen. Foreløpig har vi investert rundt 150–180 millioner kroner i prosjektet og passerer trolig 250 millioner i løpet av neste år, sier Magnus Smidesang Rønningen til VG.

Han har tidligere eid forlaget Bonnier, sammen med blant annet Petter Stordalen. 

Rønningen og flere investorer har kjøpt opp store deler av næringsvirksomhetene og næringseiendommene i Vågåmo sentrum, hvor det bor knappe 1500 mennesker.

Selskapet bak investeringene heter Vågå Nasjonalpark, og eies blant annet av Rønningen med 60 prosent, Reynir Indahl i Summa Equity med 20 prosent og Sverre Tyrhaug, managing partner i forretningsadvokatselskapet Thommessen, som har en eierpost på rundt fem prosent.

Rønningen har foreløpig investert mellom 30 og 40 millioner kroner, og han mener Vågåmo er det siste tettstedet i Gudbrandsalden som ikke har blitt ødelagt av det han kaller «big box’er» signert Biltema/Europris eller McDonalds og Burger King.

Målet er å lage «verdens feteste basecamp» for å utforske den norske fjellheimen, sier han til VG.

– Vi skal bygge verdens første innendørs isbadingselv, urørt av oppvarming, rått og ekte, som vi tror vil sette Vågå på kartet internasjonalt, sier Rønningen.

ISBADING: Slik kan det se ut i Vågåmo en gang i fremtiden. | Foto: Snøhetta
ISBADING: Slik kan det se ut i Vågåmo en gang i fremtiden. | Foto: Snøhetta

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo