Norges største privatbolig til salgs: – Jeg håper det finnes interesse i Norge

Treschow-eide Fritzøehus i Larvik legges ut for salg etter ønske om at eiendommen vil bli brukt mer aktivt. Totalarealet er på 7.000 kvadratmeter.
TIL SALGS: Fritzøehus har blant annet 75 rom og 21 kjellerrom. | Foto: Esten Borgos
TIL SALGS: Fritzøehus har blant annet 75 rom og 21 kjellerrom. | Foto: Esten Borgos

– Det blir spennende å se om den vekker interesse hos privatpersoner, organisasjoner, bedrifter, myndigheter eller andre. Jeg håper det finnes interesse i Norge, men vil ikke utelukke en utenlandsk, kvalifisert eier, sier Michael Stang Treschow i en pressemelding.

Fritzøehus i Larvik legges ut for salg, etter å ha vært i familien Treschows eie gjennom syv generasjoner. 

Huset har en grunnflate på nesten 2.200 kvadratmeter og er totalt på nær 7000 kvadratmeter. Den ytre parken som omkranser boligeiendommen er på nær 1.550 dekar.

Fritzøehus har 75 rom, 21 kjellerrom, og selges etter ønske om at eiendommen vil brukes mer aktivt. Arvingen av huset, Stang Treschow, sier han er forberedt på at det kan ta tid å mobilisere den rette kjøperen og gjennomføre et salg av eiendommen.

Han håper å finne en kjøper som vil skape aktivitet på eiendommen og i lokalsamfunnet, og som vil videreføre dens store kulturhistoriske verdi for fremtiden.

– Et salg av eiendommen er selvsagt vemodig. Huset rommer mye av min families historie. Men det er en tid for alt. Mitt ansvar er å fatte beslutninger i et fremtidsrettet perspektiv, sier Stang Treschow, 

Han forteller at et salg vil frigjøre midler og gi ytterligere investeringskapasitet. 

I 2003 sto Fritzøehus og den indre parken ferdig etter å ha blitt pusset opp. Det sto ferdig i 1863 og ble senere påbygd i to omganger mot slutten av 1800-tallet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo