250 unge i eiendom samlet hos Olav Thon

Bristol Hotel var arena da Ung i Næringseiendom samlet 250 medlemmer torsdag. Olav Thon Gruppen var vertskap. 
Foto: Ung i Næringseiendom
Foto: Ung i Næringseiendom

Torsdag avholdt Ung i Næringseiendom sitt tredje treff i 2023 og vertskapet var Olav Thon Gruppen. Olav Thon Gruppen slo på stortromma og inviterte inn hele 250 medlemmer fra UiN som ble vel underholdt på Hotel Bristol, skriver foreningen i en pressemelding.

Fremtidsutsiktene for eiendom- og kjøpesenterbransjen stod på agendaen denne gangen.

Øyvind T. Halvorsen, regionsdirektør for kjøpesenter, dro UiN-medlemmene igjennom Olav Thons gruppens 80 års lange historie – fra en nokså beskjeden begynnelse til dagens ståsted med 6,6 milliarder kroner i leieinntekter fordelt på handel/kjøpesenter og hotell/kontor. 

Arne B. Sperre, konserndirektør økonomi og finans i Olav Thon Gruppen, tok for seg hvordan konsernet har håndtert utfordringer i perioder av uro. Budskapet var at konsernet har vist styrke ved å navigere gjennom prøvelsene, inkludert frykten for kjøpesenterdød, økt netthandel på bekostning av fysisk handel, samt pandemi og dens restriksjoner. 

Thomas Rønningen, kjøpesenterdirektør i Olav Thon Gruppen, delte innsikter om kjøpesenterbransjens fremtidige retning. Dette inkluderer refleksjoner om hvordan man skal posisjonere seg med tanke på befolkningsutviklingen og trender. 

Hvis trenden med mindre fysisk handel fortsetter, slik Prognosesenteret spår (20 prosent mindre behov), så fordrer det å tenke nytt ved for eksempel å konvertere kjøpesentrenes etasjer til alternative formål.

Katrine Belsvik, leder i Ung i Næringseiendom, informerte om endringer internt i UiN-styret. Didrik Berg, som har vært UiN-medlem i åtte år og har sittet i styret i tre år, tar over rollen som nestleder. 

«Som følge av dette søker UIN-styret etter et nytt styremedlem som vil være med på å skape relevante og lærerike arenaer for unge innen by- og eiendomsbransjen», heter det i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo