Entra og JM lanserer store planer for Bryn

Med 600 boliger, nesten 5000 arbeidsplasser og et variert kultur- og servicetilbud vil Entra og JM skape et mangfoldig sentrum øst i Oslo. 
STORE PLANER: Planforslaget til Entra og JM for Bryn inkluderer en ny nabolagspark i Oslo øst. | Foto: Rodeo, Hille Melbye arkitekter, Helen og Hard, Niels Torp arkitekter, Mad arkitekter og Visulent
STORE PLANER: Planforslaget til Entra og JM for Bryn inkluderer en ny nabolagspark i Oslo øst. | Foto: Rodeo, Hille Melbye arkitekter, Helen og Hard, Niels Torp arkitekter, Mad arkitekter og Visulent

Eiendomsselskapene har i fellesskap sendt inn planen «Bryn Sentrum» til Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune. 

Planforslaget er et viktig steg for å skape en ny destinasjon øst i Oslo, som skal utvikles sammen med øvrige grunneiere. Bryn skal bli en møteplass med kulturtilbud, næring og butikk- og serveringstilbud på gateplan, opplyser selskapene i en pressemelding. 

Bryn ligger ved et av Oslos aller beste kollektivknutepunkt. Togstasjon, fire t-banelinjer, ny planlagt bussterminal og nærhet til Oslo S gjør det til en god plassering for planene. 

– Med planforslaget skal vi skape noe nytt og spennende gjennom å etablere gode byrom med høy kvalitet, trekke det grønne inn i byen og gjennom å bygge attraktive nabolag og arbeidsplasser, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Krever variasjon og tetthet

JM og Entra vil kombinere kvartalsstruktur, gode plasser og allmenninger, med tre høyhus på inntil 70 meter. Kombinasjonen av lav og høy bebyggelse skal bidra til å skape gode byrom, samt gi lys og luft inn i de sentrale byrommene.

– Skal vi lykkes med å gjøre Bryn til et levende bysentrum, trenger vi et tilstrekkelig antall mennesker, aktivitet og kvalitet i byrommene. Dette oppnår vi ved å bygge med bymessig tetthet og med variasjon, sier Hilde Vatne, administrerende direktør i JM Norge.

Grønt bysentrum

Prosjektet har Alnaelva og Svartdalen som nærmeste naboer. Den planlagte grønt-korridoren opp til Østre gravlund vil trekke naturen inn i byen, og samtidig gi nærområdet god tilgang til turområder og naturkvaliteter.

– Vi ønsker å samarbeide tett med interessenter i nærområdet, offentlige aktører og fremtidige leietagere slik at vi sammen kan skape gode vilkår for oppvekst, arbeidsliv samt skape et godt kulturtilbud på Bryn. Vi ser frem til å jobbe med utviklingen av dette spennende byområdet, sier Horn.

Med seg i utviklingen har JM og Entra et sterkt lag av rådgivere. Timon Linderud i Rodeo arkitekter er prosessleder og fagkyndig for planforslaget. For å sikre variasjon i utforming og arkitektur er i tillegg ulike arkitektselskaper trukket inn. MAD og Helen og Hard har utviklet kontor i kombinasjon med kultur tett på stasjonen. Nils Torp, Hille Melbye og 4B har bidratt til at det etableres en god variasjon av boformer. 

– Oslo trenger flere boliger, og Bryn-området skal bli et godt sted å bo for flere tusen nye beboere. Forslaget er i tråd med politiske føringer om grønn byutvikling ved knutepunkt. Med denne planen bidrar vi til viktig utvikling av Oslo, fastslår Vatne.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo