Ikea flytter inn i Schage Eiendoms S7 midt på Karl Johan

Administrerende direktør Matilda Vinje i Schage Eiendom er strålende fornøyd med at Ikea etablerer sin flagship store på 2000 kvadratmeter i Stortorvet 7.
S7: Ikea flytter inn hos Schage Eiendom midt i Oslo sentrum.
S7: Ikea flytter inn hos Schage Eiendom midt i Oslo sentrum.

Ikea har signert leiekontrakt med Schage Eiendom og etablerer sin første norske flagship store i Stortorvet 7, midt på Karl Johan. 

– Det har vært viktig for oss å fylle handelsarealene i Stortorvet 7 med gode og attraktive konsepter. At vi fikk med oss Ikea, som nå etablerer sin flagship store i Stortorvet 7, synes vi selvsagt er veldig gledelig, sier administrerende direktør i Schage Eiendom, Matilda Vinje, i en pressemelding.

– Oslo-borgerne får Ikea-opplevelsen

Næringsmegler hos Malling & Co, Lars Simen Paulgaard, forteller at den svenske møbelkjempen har signert en leiekontrakt på 2000 kvadratmeter over to etasjer. 

– De skal inn med et ganske bredt Ikea-sortiment med alt fra innredningsprodukter til designstudio for kjøkken. Dette gjør Ikea-produktene mer tilgjengelige for folk som bor i sentrum, sier Paulgaard. 

– Vi har jobbet med denne leieavtalen fra like før sommeren i år, og den ble signert for cirka tre uker siden, opplyser næringsmegleren til EiendomsWatch.

Ikea selv forteller at de valgte Stortorvet 7 fordi de ønsker å komme nærmere og være mer tilgjengelige for folk som bor i Oslo. 

– Vi ønsker å være der folk er, bor og jobber, når de trenger oss, og på den måten de ønsker å møte oss. Med Ikea Karl Johan på Stortorvet 7 får Oslo-borgerne Ikea-opplevelsen – midt i byen, sier administrerende direktør i Ikea Norge, Carl Aaby, i meldingen.

Tre ledige lokaler

Kontordelen av S7 er for lengst utleid, men det er fortsatt ledige butikklokaler.

– Vi har bare tre ledige retail-lokaler igjen. Ett på 350 kvadratmeter, ett på 770 og et på vel 1000 kvadratmeter. Interessen har vært stor og vi kunne egentlig leid ut lokalene for lenge siden, men Schage Eiendom sa tidlig at de ville stille store krav til konseptene. Det har de stått ved og vi har derfor takket høflig nei til mange konsepter, sier Paulgaard.

Dette gjør at utleieprosessen har tatt noe lengre tid enn den hadde trengt å ta, men Paulgaard understreker at dette har gitt en veldig god sammensetning av ulike konsepter.

– Vi har fått til en veldig god og spennende miks. Vi er nå i løpende prosesser med flere aktuelle konsepter, men er fortsatt åpne for nye aktører som kunne tenke seg å bli en del av Skandinavias flotteste handelsdestinasjon, sier Paulgaard. 

(Les mer om etableringen hos vår søsteravis HandelsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan