Fritzøe Eiendom med nytt nordisk oppkjøp – sikrer seg 8000 kvadratmeter i København

– Det er en meget strategisk eiendom, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i Fritzøe Eiendom etter kjøp av dansk logistikkbygg.
KJØPER I DANMARK: Petter Falkgård Andersen i Fritzøe Eiendom. | Foto: Fritzøe Eiendom
KJØPER I DANMARK: Petter Falkgård Andersen i Fritzøe Eiendom. | Foto: Fritzøe Eiendom

Fritzøe Eiendom har kjøpt et 8000 kvadratmeter stort logistikkbygg i København. Ifølge en pressemelding fra selskapet er det et ledd i selskapets nordiske satsning. 

– Det er en meget strategisk eiendom. Beliggenheten er svært sentralt med eksponering mot hovedinnfartsåren til København. Eiendommen har også et spennende utviklingspotensial i et område hvor både utvidelse av kapitalvarehandel og last mile logistikk er aktuelt», sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i Fritzøe Eiendom.

Transaksjonen av Hvidsværmervej 155 ble sluttført 1. november. 

Totalt sett er eiendommen på 19,4 mål. Det er Krydsfinér-Handelen A/S som er leietaker i logistikkbygget. Med over 100 års historie å se tilbake på, er selskapet ifølge meldingen en veldrevet og anerkjent engrosvirksomhet av trebaserte platematerialer i Danmark. 

Oppkjøp tidligere i år

Krydsfinér-Handelen ble tidligere i år kjøpt av Fritzøe Eiendom sitt søsterselskap Fritzøe Nordic Holding, en byggevaregrosist med selskaper i Norge, Sverige og Danmark. Parallelt har Fritzøe Eiendom arbeidet med å kjøpe eiendommen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLGT: Hvidsværmervej 155 i København. | Foto: Fritzøe Eiendom
SOLGT: Hvidsværmervej 155 i København. | Foto: Fritzøe Eiendom

– Dette ble en god løsning for både selger og kjøper. Selger ønsket ikke sitte langsiktig med eiendommen og kjøper mente dette var en løsning som gir stor fleksibilitet og ekspansjonsmuligheter for leietaker i et svært spennende område av København, sier Andersen. 

Satser i Norden

Oppkjøpet i Damnark er et ledd i Fritzøe Eiendoms nordiske satsning. Selskapet har også under bygging nytt Breeam excellent hovedkontor for CEOS Fritzoe AB i Sverige. I april 2024 skal 25.000 kvadratmeter lager-, produksjon- og kontorbygg for byggvaregrossisten stå innflyttingsklart i Nässjo, i Sverige. 

– Vi ser frem til å utvide vår virksomhet også utover Norges grenser. Eiendommer i sentrale logistikknutepunkter i både Danmark og Sverige gir rom for utvikling av både egen organisasjon og for våre søsterselskap i Treschow-Fritzøe», avslutter Andersen.

Rådgiverne

I tillegg til selger Carsten Ritter, berømmer Fritzøe Eiendom bidraget fra Adv. firma Moalem Weitemeyer, Niras, EY, AGP Advokater, Stensbjerg Consulting, Adv. firma Advodan, EDC Poul Erik Bech, samt egne ressurser i denne transaksjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo