Et nytt anlegg på Gardermoen skal foredle laks fra Grieg Seafoods produksjon i både Nord- og Sør-Norge. Investeringen er et ledd i selskapets strategi om å øke verdiskapningen og foredle mer av egen fisk.
– Grieg Seafood har som mål å ta et skritt nærmere kunden og markedet. Med dette skreddersydde anlegget vil vi lage høykvalitetsprodukter av fisken vår med det mest moderne utstyret som finnes. I tillegg vil vi kunne kutte betydelige mengder CO2-utslipp fra transporten av produktene våre ut i verden, sier Erik Holvik, Chief Commercial Officer i Grieg Seafood, i en pressemelding.
Selskapet vil etablere foredlingsfabrikken i et nytt og energieffektivt anlegg i Oslo Airport City på Gardermoen. Fabrikken vil ha en årlig prosesseringskapasitet på 10.000-12.000 tonn, med mulighet for å øke kapasiteten til 20.000 tonn ved behov på et senere tidspunkt.
«Beliggenheten gjør det mulig å bearbeide Grieg Seafoods laks fra både Finnmark og Rogaland. Beliggenheten er optimal for smidig logistikk til markedene med lastebil, båt, tog eller flyfrakt», heter det.
Grieg Seafood vil starte foredling av fisk i det nye anlegget sommeren 2025. Investeringskostnaden for prosjektet er 130 millioner kroner.
Christen Sveaas er gjennom Kistefos Eiendom største aksjonær i Oslo Airport City med drøye 30 prosent eierandel. Brødrene Jensen AS, Trollborg Invest AS og Vedal Investor AS følger på de neste plassene på aksjonærlisten.
DNB Næringsmegling ved Steinar Frøland og Steffen Finstad var megler i forbindelse med oppdraget.