Møller Eiendom: – Et banebrytende bilanlegg

Møller Bils nye bilanlegg på Jessheim utfordrer det tradisjonelle bilanlegget både når det gjelder materialbruk, organisering og valg av bærekraftige løsninger.
NYTT KONSEPT: Møller Bils nye bilanlegg på Jessheim | Foto: Møller Eiendom
NYTT KONSEPT: Møller Bils nye bilanlegg på Jessheim | Foto: Møller Eiendom

Denne uken ble det nye miljøbygget i Vilbergveien offisielt åpnet. Møller Eiendom har vært byggherre for bygget sammen med Stokke Industri AS. Bilanlegget er tegnet av Meinich Arkitekter og Betongmast Romerike har vært entreprenør.

– Dette bygget utfordrer det tradisjonelle bilanlegget, både når det gjelder utforming og valg av bærekraftige løsninger. Vi håper prosjektet kan være med på å sette standarden for kommende prosjekter, sier Bjørn Glemmestad, prosjektdirektør i Møller Eiendom, i en pressemelding.

Det nye bilanlegget er utviklet som et modulsystem for blant annet å kunne konvertere arealer relativt enkelt mellom parkering, salgsareal, verksted, kontor og utlevering. Videre gjør det at bygget, med relativt enkle grep kan konverteres til annen type virksomhet, som handel og kontorvirksomhet, dersom dagens virksomhet i fremtiden ikke lengre blir leietaker i bygget. 

Anlegget er også forberedt for utvidelser med opptil to etasjer ekstra med det samme modulbaserte systemet.

Hovedbygget er utført i Energiklasse A, skal få miljøsertifiseringen Breeam Nor Excellent og tilfredsstiller EUs taksonomikrav for bærekraftige bygg. På taket finner man et stort solcelleanlegg, som skal produsere 500.000 kWt årlig, noe som beregnet til å dekke rundt halvparten av byggets totale energiforbruk. Anlegget er også et av de første hvor det benyttes gjenbruksvann i vaskehallene. På uteområdene har man forflyttet deler av eksisterende skogbunn, som et ledd i å ivareta det biologiske mangfoldet.

Hovedbygget er på 12.000 kvadratmeter og består av salgshaller og mekanisk verksted på bakkeplan, organisert rundt et innvendig atrium, åpent over to etasjer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo