EiendomsWatch

Rekordmange norske hotellovernattinger i august

For første gang var det over to millioner norske hotellovernattinger i august, viser nye tall fra SSB. Men de utenlandske turistene lar fortsatt vente på seg.

NY REKORD: Det har aldri vært flere norske hotellovernattinger enn i august. | Foto: Thon Hotels

To millioner norske hotellovernattinger i august er 27 prosent flere enn i samme måned i fjor, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er første gang siden SSB startet å registrere overnattinger på hoteller i 1950 at det er over 2 millioner overnattinger i en augustmåned.

Men fraværet av utenlandske overnattinger merkes fortsatt godt. I august var det 321.000 utenlandske hotellovernattinger. Det er en økning på nesten 50 prosent fra august i fjor, men bare en firedel av hva det var før pandemien.

I alt var det rundt 4,4 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i august. Det er 845.000 flere enn i august i fjor, en økning på 24 prosent.

Sammenlignet med årene før pandemien var nivået på norske overnattinger på god vei tilbake til normalen, men det mangler mange utenlandske overnattinger.

– Selv om august er den store feriemåneden i Europa, og utenlandske turister kunne reise til Norge, var det likevel over én million færre utenlandske overnattinger enn det som er vanlig i august, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB.

Det ble registrert over 1,6 millioner overnattinger på campingplasser i august og 408.000 overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem. Sammenlignet med august i fjor var det en økning på henholdsvis 14 og 41 prosent.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch