Drammen Helsepark deler ut kontrakter til Prodecon og HRP

Første byggetrinn av Drammen Helsepark huser blant annet et hotell over ni etasjer med 220 rom, næringslokaler og bygulv. Nå er flere kontrakter delt ut.
INNGÅR AVTALER: Raymond Sjølund, Ann-Elin Thunhaug og Pål Dankertsen | Foto: Drammen Helsepark / PR
INNGÅR AVTALER: Raymond Sjølund, Ann-Elin Thunhaug og Pål Dankertsen | Foto: Drammen Helsepark / PR

På Brakerøya i Drammen utvikles nå et av Norges største eiendomsprosjekt. Nytt sykehus i Drammen åpner i 2025, og nå starter også byggetrinn 1 av Drammen Helsepark. Prosjektledelsen er på plass.

Kontrakten på prosjekt- og byggeledelse gikk til Prodecon, som ifølge Drammen Helsepark har solid kompetanse og erfaring fra lignende ambisiøse eiendomsutviklingsprosjekter, mens ansvaret for de høyteknologiske installasjonene gikk til HRP, som har avdelingskontor i Drammen.

– Vi er veldig glade for at Prodecon og HRP er ombord i Drammen Helsepark. Etter en bred tilbudsrunde var de riktig leverandører de de hadde kompetansen og erfaringen vi trenger. Vi ønsker dem varmt velkommen ombord, sier administrerende direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark i pressemeldingen.

Første byggetrinn huser blant annet et hotell over ni etasjer med 220 rom, næringslokaler og bygulv. 19.000 kvadratmeter skal stå klart til åpning i juni 2026. 

Prodecons Pål Dankertsen har lang erfaring fra hotell-prosjekter. Med på laget har han Endre Heggelund på byggeledelse. Fra HRP skal ITB-ansvarlig Raymond Sjølund ha ansvaret for å sikre høy kvalitet i alle integrerte tekniske bygningsinstallasjoner.

– Eiendomsutvikling er i dag tungt koblet mot komplekse tekniske installasjoner. Solid kompetanse på systemintegrasjon er derfor en avgjørende suksessfaktor. I tillegg er det hyggelig at vi fant den beste kompetansen på feltet lokalt her i Drammen, sier senior prosjektleder i Drammen Helsepark, Ann-Elin Thunhaug.

Prodecon har hatt prosjektledelsen på flere ambisiøse hotell-utbygginger, blant annet Quality Hotell i Harstad, Kysten Hotell og Scandic Syv Søstre.

– Å bygge hoteller er nesten en egen divisjon innenfor eiendomsutvikling. Bred og solid erfaring fra prosjekter som har lykkes på flere kriterier, er en suksessfaktor vi har lagt stor vekst på i vurderingen, sier Thunhaug. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også