Hjeltnes forlater politikken for å lede leiesatsing i Norsk Eiendom

Ida Hjeltnes har vært politisk rådgiver innen bolig og byutvikling for Oslo Ap. Men fra nyttår blir hun prosjektleder for Norsk Eiendoms satsing på boligutleie.
ETTER AP: I skrivende stund jobber Ida Hjeltnes for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo som rådgiver innen bolig- og byutviklingsfeltet. 1. januar 2022 bytter hun jobb til boligprosjektleder for Norsk Eiendom. | Foto: Andreas Bergmann / Norsk Eiendom
ETTER AP: I skrivende stund jobber Ida Hjeltnes for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo som rådgiver innen bolig- og byutviklingsfeltet. 1. januar 2022 bytter hun jobb til boligprosjektleder for Norsk Eiendom. | Foto: Andreas Bergmann / Norsk Eiendom

Onsdag melder Norsk Eiendom at de får Ida Hjeltnes med på laget som boligprosjektleder fra 1. januar 2022.

– Jeg ser frem til å bygge opp Norsk Eiendoms nysatsing på boligutleie, ved å få samlet de profesjonelle boligutleierne. Vi skal være en tydelig og konstruktiv stemme i boligpolitiske og regulatoriske spørsmål, og en seriøs samarbeidspartner i arbeidet med å få profesjonalisert boligutleiemarkedet. Sosial bærekraft vil være overgripende i dette arbeidet, sier Hjeltnes i en pressemelding.

I tillegg til flere års erfaring innenfor byutvikling har Hjeltnes vært politisk rådgiver på samferdsel- og miljøfeltet og for varaordføreren på Oslo rådhus. Før det har hun jobbet som konsulent.

Administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom påpeker at dagens utleiemarked varierer stort i standard, kontrakter og oppfølging. Hun mener mangelen på en egen forening for utleiere har bidratt til for mange uprofesjonelle aktører. 

– Det krever samarbeid om vi skal løse denne utfordringen. Ida kommer til å være en styrke for det arbeidet Norsk Eiendom nå setter i gang, sier Tellevik Dahl.

Nylig bestemte styret i bransjeforeningen seg for å satse sterkere på boligutleiemarkedet og utvide sitt boligpolitiske arbeid. Påtroppende prosjektleder Hjeltnes har utdannings- og yrkesbakgrunn fra København, Lund og Brussel i tillegg til Norge.

– Det norske utleiemarkedet er av betydelig størrelse, men i motsetning til land som Sverige, Tyskland og Europa generelt, er andelen uprofesjonelle aktører høy i Norge. Det lave antallet profesjonelle vil kunne føre til manglende utvikling av beste praksis, standardisering og kvalitetsheving av boligene. Det vil Norsk Eiendom gjøre noe med, sier Hjeltnes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også