Per Jæger hedret med Byggenæringens Ærespris

Det var en rørt Per Jæger som onsdag tok imot prisen Byggenæringens Ærespris på «Det Norske Byggemøtet».
UTDELINGEN: Per Jæger flankert av styreleder Erik Tønnesen (t.h.) og styremedlem Jøns Sjøgren i Bygg Reis Deg. | Foto: Arve Brekkhus
UTDELINGEN: Per Jæger flankert av styreleder Erik Tønnesen (t.h.) og styremedlem Jøns Sjøgren i Bygg Reis Deg. | Foto: Arve Brekkhus

Tidligere administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. Per Jæger, ble onsdag tildelt Byggenæringens Ærespris på «Det Norske Byggemøtet».

Styret i Bygg Reis Deg ønsket å hedre og takke for hans ekstraordinære innsats og bidrag til en positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Utdelingen ble gjennomført av styreleder Erik Tønnesen og styremedlem Jøns Sjøgren i Bygg Reis Deg.

Det var en rørt Jæger som tok imot prisen, skriver Boligprodusentene i en melding. Han var raskt ute med å takke både familien og de mange kollegene som han har vært avhengig av for å oppnå de resultatene de har gjort gjennom en lang karriere.

En lang karriere

Det er styret i Bygg Reis Deg som hvert år deler ut Byggenæringens Ærespris til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, og som fremmer og bidrar til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Per Jæger begynte sitt arbeid i byggenæringen som konsulent for Sponplateindustriens Arbeidsgiverforening, Trelastindustriens Arbeidsgiverforening og Trehusindustriens Arbeidsgiverforening. I 1987 fikk han jobben som administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening som han har jobbet hos helt til han gikk av med pensjon våren 2022.

«Et brennende engasjement»

«Årets mottager av Byggenæringens Ærespris har vist et brennende engasjement for at folk flest skal ha mulighet til å skaffe seg en egen bolig samtidig som han har vært opptatt av å bidra til utvikling av hele byggenæringen. Jæger har vært en tydelig og markant leder og en pådriver for utvikling og samarbeid på tvers av de ulike bransjeforeningene», skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding.

Det påpekes at Per Jæger har betydd mye for arbeidet med standardisering og digitalisering i næringen og har vært en god utfordrer til de etablerte sannheter.

Tidligere mottagere av Byggenæringens Ærespris:

  • Hanne Rønneberg (2021)
  • Tore Thorstensen (2020)
  • Kjetil Trædal Thorsen (2019)
  • Olav Thon (2018)
  • Martin Mæland (2017)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo