Camilla Hengebøl skal lede nyopprettet avdeling i Newsec

Økende krav til bærekraftsrapportering fører til økt pågang hos Newsec. Nå oppretter de egen ESG-avdeling for å ta unna etterspørselen . 
AVDELING: Daglig leder Stacy Hanssen i Newsec Project sammen med den nye avdelingslederen for ESG, Camilla Hengebøl. | Foto: Newsec
AVDELING: Daglig leder Stacy Hanssen i Newsec Project sammen med den nye avdelingslederen for ESG, Camilla Hengebøl. | Foto: Newsec

I et innlegg på sin egen nettside forteller Stacy Hanssen i Newsec at de ofte får henvendelser fra kunder som synes det er vanskelig å forholde seg til et omfattende regelverk, og dermed trenger bistand. 

– Det er en overveldende mengde av nye lover, regler og rapporteringskrav som trer i kraft de neste årene. Mange er usikre på hva EU-taksonomien og andre krav vil medføre for virksomheten. Andre ønsker bistand med å vurdere hvilke sertifiseringer og måltall som kan brukes for å vurdere den bærekraftige ytelsen til et bygg. De ønsker også konkrete tiltak for å nå miljømålene som settes på bygg- og porteføljenivå, sier Hanssen.

Newsec tror bevissthet og aktive grep for å operere i tråd med de økte kravene som stilles til gårdeiere innen ESG, vil prege innovasjon og utvikling i bransjen.

– Som tilbyder av komplette tjenester innen forvaltning og rådgivning til eiendomsbransjen, ønsker vi å være langt framme på dette området også, sier Hanssen i Newsec.

Dårlige miljøytelse

Allerede i 2020 opprettet selskapet en avdeling for energi og miljø. Nå ser de potensialet i å utvide produktporteføljen med flere tjenester innenfor bærekraft. Dermed ser selskapets nye ESG-avdeling dagens lys, og den skal ledes av Camilla Hengebøl, som har bakgrunn som energirådgiver. 

– Newsec erfarer at mange bygg ikke har den miljøytelsen som kreves, og vi ønsker å tilby tjenester som imøtekommer strengere rapporteringskrav for bærekraftig aktivitet i eiendomsbransjen. Dette inkluderer tjenester som definerer, og forbedrer, den bærekraftige ytelsen til bygg i drift, sier Camilla Hengebøl.

Bærekraftig omstilling

Også i transaksjonsmarkedet ser Newsec et stort behov for å definere både status og muligheter knyttet til miljøytelsen til en eiendom.

– Kjøpersiden ønsker grunnlag for å vurdere hvorvidt en eiendom passer inn i deres miljøstrategi. Med vår satsning på ESG, er målet vårt å hjelpe byggeiere i prosessen med å utvikle sine bygg fra gjennomsnittlige næringseiendommer til å bli bidragsytere i den bærekraftige omstillingen, sier Hengebøl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også