Nytt styreverv for Bøyum – denne gangen i Selvaag Eiendom

Gunnar Bøyum tar plass i styrerommet til Selvaag Eiendom og skal igjen jobbe med selskapet han ledet Tjuvholmen-utviklingen sammen med.
STYREGROSSIST: Gunnar Bøyum går inn i enda et styre. | Foto: Finn Ståle Felberg/Aspelin Ramm
STYREGROSSIST: Gunnar Bøyum går inn i enda et styre. | Foto: Finn Ståle Felberg/Aspelin Ramm

Tidligere Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum trer inn i Selvaag Eiendom-styret fra og med 1. juni.

– Vi har en lang felles historie med Gunnar som er en person vi setter stor pris på. Gunnar sin brede kunnskap, engasjement og forståelse av byutvikling er unik, noe som passer utmerket for de planene Selvaag Eiendom har fremover. Vi står nå overfor en større utvikling i Kvadraturen hvor vi med Dronningensgate 13 ønsker å transformere måten vi mennesker samhandler, lever og jobber på. Vi skal åpne opp byrom som har vært lite tilgjengelige og utforske samspillet mellom historiske verdier, nye arbeidsformer og moderne arkitektur, sier styreleder Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom i en pressemelding.

Bøyum gikk i januar i år av med pensjon fra stillingen som konsernsjef i Aspelin Ramm.

– Frederik og Olav representerer et selskap med tradisjoner og et verdisett jeg har dyp respekt for. I løpet av de mer enn 20 årene vi har kjent hverandre og samarbeidet har de fremstått med et solid eierskap og langsiktige perspektiver. Selvaag Eiendom har alltid hatt øyne for bykvaliteter, og det er nivå på det de gjør. Når jeg nå trer inn i styret, går jeg også inn i en mer formell rolle enn det samarbeidet vi tidligere har hatt. Det gleder jeg meg til, både fordi det er en spennende eiendomsportefølje, et mulighetsrom for utvikling og ikke minst et positivt samarbeidsklima som ønsker å bygge til det beste for byen vår, sier Bøyum.

Bøyum erstatter Eirik Hammer, som ifølge meldingen har gjort en formidabel innsats i sitt arbeid for Selvaag Eiendom. 

I mai ble det kjent at Bøyum blir styreleder i Schage Eiendom, mens han gikk inn som styreleder i Stor-Oslo Eiendom tidligere i juni.

– Er det noen fare for interessekonflikter? Eller er selskapene så ulike at det ikke blir et problem?

– I en bransje og et «lite» marked er det alltid risiko for habilitetskonflikter. Derfor blir alltid viktig å passe på dobbeltroller og ha system for varsling/fratredelse ved inhabilitet. Dette har vi så langt klart å håndtere i de etter hvert mange roller jeg har. Som styreleder/-medlem er tillit fra eiere basis. Håndtering av inhabilitet er viktig del av den tillit man har, I motsatt fall vil styrekarrieren bli kort, sier Bøyum i en e-post til EiendomsWatch. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo