Sjefen for Cibus slutter

Administrerende direktør for Cibus Nordic Real Estate, som har et 20-talls eiendommer i Norge, slutter i selskapet.
SLUTTER: Sverker Källgården forlater Cibus. | Foto: Cibus
SLUTTER: Sverker Källgården forlater Cibus. | Foto: Cibus

Styret for Cibus Nordic Real Estate og Sverker Källgården har blitt enige om at Sverker avslutter sin rolle som administrerende direktør, fremgår det av en pressemelding fra det svenske eiendomselskapet.

Cibus inntok i 2021 det norske markedet, ved kjøp av flere dagligvareeiendommer. Selskapet eier i dag over 20 eiendommer i dette segmentet i Norge.

Styret starter nå prosessen med å ansette en ny administrerende direktør, og Sverker vil fortsette i sin rolle til prosessen er avsluttet.

Styret er ifølge meldingen svært tilfreds med den markedsposisjonen Cibus har oppnådd under Sverkers ledelse.

Da Sverker tiltrådte som administrerende direktør i mars 2019, hadde selskapet ingen ansatte, var notert på First North og hadde et par tusen aksjeeiere. I løpet av Sverkers tid som administrerende direktør har selskapet utviklet seg til å bli et selvstendig selskap notert på Stockholmsbørsens hovedliste med omtrent 50.000 aksjeeiere. 

Videre har selskapets eiendomsmasse mer enn doblet seg, og virksomheten har vokst til alle de fire store nordiske landene. 

– Etter å ha fullført den utviklingen jeg ble ansatt for å gjennomføre, føles det naturlig å gi plass til noen andre som kan fortsette arbeidet med å videreutvikle Cibus. Mitt fokus i den nærmeste fremtid er å sørge for en så smidig overgang som mulig, sier Källgården i meldingen.

– Forskjellige faser i et selskaps utvikling krever ulike egenskaper hos en administrerende direktør. Styret og jeg personlig vil takke Sverker for hans enestående innsats for Cibus i den betydningsfulle oppbyggingsfasen han har vært administrerende direktør i, sier Patrick Gylling, styreleder.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Photo: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan