Bendik Gjone og Sivert Hennum vant Aspelin Ramm-prisen 2023

– Vi synes det var spinnvilt å bli nominert, så det å vinne er helt rått, sier Bendik Gjone og Sivert Hennum.
HEDRET: Bendik Gjone og Sivert Hennum har vunnet Aspelin Ramm-prisen 2023. | Foto: Aspelin Ramm
HEDRET: Bendik Gjone og Sivert Hennum har vunnet Aspelin Ramm-prisen 2023. | Foto: Aspelin Ramm

Årets vinner av Aspelin Ramm-prisen ble offentliggjort tirsdag kveld, på et arrangement i regi av Oslo Urban Week.

Bendik Gjone og Sivert Hennum vant for sin masteroppgave om hvordan alternative planforslag påvirker dialogen mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten.

I tillegg til heder og ære, mottok Gjone og Hennum 30.000 kroner.

Det er niende året på rad at Aspelin Ramm deler ut pris til den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Målet er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling. 

«Juryen tror og håper oppgaven med sine funn kan inspirere det offentlige til å videreutvikle verktøy for å sikre bedre kvalitet i planprosessene og de private planene som fremmes for offentlig behandling,» heter det i jurybegrunnelsen.

– Vi synes det var spinnvilt å bli nominert, så det å vinne er helt rått! Vi må gi kudos til veilederne våre, Therese Staal Brekke og Terje Holsen, sier Hennum. 

– Det er veldig moro å kunne vise frem hva vi har jobbet med, og få bekreftelse på at bransjen synes problematikken er spennende og interessant, sier Gjone.

Alternative planforslag – en særegen praksis i Oslo kommune er Hennum og Gjones masteroppgave i eiendom ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). 

Nylig ble det også kjent at masteroppgaven var en av tre oppgaver som vant eiendomsbransjens stipendordning.

To finalister mottok også 10.000 kroner hver: Hannah Waaler Koppang med Planning the Spaces of the Dead: A Discursive Look at the Critical Imaginative Potential of Urban Cemeteries, masteroppgave i Human Geography ved Universitetet i Oslo (UiO), og Simon Klindt og Eirik Bruun med Den Grønne Kødby: Nature-based Solutions for Urban Resilience in Kødbyen, Copenhagen, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Københavns Universitet. 

Juryen for Aspelin Ramm-prisen har bestått av juryleder Marianne Skjulhaug, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Ida Aall Gram, konsernsjef i Aspelin Ramm, Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, og Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo