Direktørflukten fortsetter fra gjeldstyngede Recreate

Denne gangen er det finansdirektøren som har sagt opp jobben i Recreate. Det er tredje direktøren som slutter på mindre enn ett år.
SNIPP SNAPP SNUTE: Carl Henrik Bertelsen forlater Emil Eriksrøds Recreate. | Foto: Recreate. Collage: EiendomsWatch
SNIPP SNAPP SNUTE: Carl Henrik Bertelsen forlater Emil Eriksrøds Recreate. | Foto: Recreate. Collage: EiendomsWatch

Recreate informerer i en børsmelding torsdag kveld om at Carl Henrik Bertelsen har sagt opp sin stilling som CFO i Recreate for å forfølge karrieremuligheter utenfor selskapet. 

Bertelsen vil fortsette i rollen som CFO frem til 31. mai 2024. 

Emil Eriksrød, administrerende direktør i Recreate, vil overta rollen som CFO fremover, som vil bli kombinert med hans nåværende rolle. Eriksrød har en mastergrad fra Norges Handelshøyskole (NHH).

– Jeg har hatt stor glede av å jobbe med Carl Henrik, og han vil bli savnet når han forlater selskapet. Hans kompetanse, engasjement og harde arbeid har vært avgjørende for Recreate, sier Eriksrød. 

Bertelsen sparer ikke på lovordene når han beskriver karrieren i det gjeldstyngede eiendomsselskapet:

– Jeg er stolt av det vi har oppnådd, og jeg er beæret over å ha jobbet med et så talentfullt og dedikert team. Jeg ønsker Recreate lykke til i fremtiden, sier Bertelsen i børsmeldingen.

Andre avgang på to uker

Avgangen blir kjent bare noen uker etter at viseadministrerende direktør Tommy Thovsland sa takk og farvel, uten å ha noen ny jobb å gå til. Thovsland blir ikke erstattet.

Bertelsen blir den tredje direktøren som forlater Recreate i løpet av mindre enn ett år.

Først sa finansdirektør Eirik Engaas opp sin stilling i april 2023, så kastet Thorsland inn håndkleet i februar 2024

Og for dem som måtte lure, Recreate har fortsatt noen direktører igjen, i tillegg til Eriksrød finner vi, ifølge hjemmesiden, Erik Ryttervoll Kvamshagen som utviklingsdirektør, mens Elin Tufte Johansen er HR- og bærekraftdirektør.

Gjeldstynget

Det gjeldstyngede eiendomsselskapet har vært gjennom en tung periode. I romjulen gikk selskapets coworking-selskap og pengesluk Evolve konkurs.

For å redusere gjeld ble flere eiendommer solgt i løpet av 2023, deriblant Inkognitogaten 33 og Fornebuveien 1-3, som ble solgt for 613 millioner kroner, samt signalbygget Powerhouse i Skien.

Selskapet meldte i september om et halvårsresultat på minus 189 millioner kroner i løpet av de seks første månedene av fjoråret.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen ble oppgitt å være på 1650 millioner kroner, mens netto nominell rentebærende gjeld var på 1486 millioner kroner. Gjeldsgraden var på 90,1 prosent.

Rettelse:

EiendomsWatch skrev først at Bertelsen var den fjerde direktøren ute, eller på vei ut av Recreate. Det er ikke riktig. En av de omtalte, Truls Fjeldberg, var nemlig aldri ansatt i Recreate. Han var finansdirektør i Eriksrød-selskapet Rising, samt varamedlem i Recreates styre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo