EiendomsWatch

Tror Bjørvika blir hetere enn CBD-området

Akershus Eiendom-gründer Roar Sandnes tror leienivået i Bjørvika på sikt kan passere det vi ser i Vika, på Aker Brygge og Tjuvholmen.

SPÅR BJØRVIKA-BONANZA: Roar Sandnes i Akershus Eiendom tror området vil få en kraftig vekst i leieprisene når finansbransjen oppdager det. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Leien i CBD og sentrum av Oslo skal kraftig opp, spår deltakerne i Kapitals eiendomspanel, bestående av Roar Sandnes (Akershus Eiendom), Gunnar Bøyum (Aspelin Ramm), Ida Aall Gram (AF Gruppen) og Peter T. Malling (Eiendomshuset Malling & Co). I snitt tror de at leieprisen skal opp nesten 14 prosent det neste halve året.

Mens leienivået i dag ligger på 3.650 kroner per kvadratmeter, går Sandnes ut med det mest optimistiske intervallet på 3.750-5.100 kroner.

Akershus Eiendom flytter i november inn i prestisjebygget Via i Vika. Her er det tidligere satt rekord med en kontrakt på over 6.000 kroner per kvadratmeter. Kapital erfarer at det ikke er blitt tegnet på høyere nivå noe sted etter det. Kontorlokalene i Via er fullt utleid.

Roar Sandnes tror leieprisene i Bjørvika på sikt vil passere det tradisjonelle CBD-området.

– Bjørvika er fem ganger så stort som Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen. Det ligger så sentralt. Om ti år vil selv finansmiljøet godkjenne området selv om de ikke kan få med Porsche’n inn i garasjen, sier Sandnes.

» Analytiker venter tosifret prosentoppgang i sentrumsleiene

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch