EiendomsWatch

Rekordhøy investering i statlige bygg – opp 40 prosent på ett år

I statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen å bruke 9,18 milliarder kroner til investeringer i statlige bygg. Det er den største investeringsbevilgningen til Statsbygg noensinne.

TILGODESES: Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo foreslås bevilget 352,5 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for 2022. | Foto: Statsbygg/Aart Architects

Den foreslåtte bevilgningen tilsvarer en økning på rundt 40 prosent fra 2021, opplyser Statsbygg i en pressemelding.

– Det rekordhøye nivået på investeringer gjør at Statsbygg skal gjennomføre en rekke viktige prosjekter over hele landet de kommende årene. Det gleder vi oss til, og det betyr nye spennende utfordringer som Statsbygg og det norske leverandørmarkedet må løse sammen, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

I statsbudsjettet bevilges det penger både til videreføring av pågående byggeprosjekter og oppstart av nye. Dessuten bevilges det penger til bygninger som forvaltes av Statsbygg og inngår i statens husleieordning, og til bygninger som bygges av Statsbygg, men forvaltes av de statlige brukerne selv og ikke inngår i husleieordningen.

Det foreslås bevilget cirka 6,5 milliarder til ordinære byggeprosjekter innenfor husleieordningen.

Les hele meldingen og mer om noen av prosjektene her

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch