EiendomsWatch

Rekordhøy investering i statlige bygg – opp 40 prosent på ett år

I statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen å bruke 9,18 milliarder kroner til investeringer i statlige bygg. Det er den største investeringsbevilgningen til Statsbygg noensinne.

TILGODESES: Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo foreslås bevilget 352,5 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for 2022. | Foto: Statsbygg/Aart Architects

Den foreslåtte bevilgningen tilsvarer en økning på rundt 40 prosent fra 2021, opplyser Statsbygg i en pressemelding.

– Det rekordhøye nivået på investeringer gjør at Statsbygg skal gjennomføre en rekke viktige prosjekter over hele landet de kommende årene. Det gleder vi oss til, og det betyr nye spennende utfordringer som Statsbygg og det norske leverandørmarkedet må løse sammen, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

I statsbudsjettet bevilges det penger både til videreføring av pågående byggeprosjekter og oppstart av nye. Dessuten bevilges det penger til bygninger som forvaltes av Statsbygg og inngår i statens husleieordning, og til bygninger som bygges av Statsbygg, men forvaltes av de statlige brukerne selv og ikke inngår i husleieordningen.

Det foreslås bevilget cirka 6,5 milliarder til ordinære byggeprosjekter innenfor husleieordningen.

Les hele meldingen og mer om noen av prosjektene her

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch