Disse 22 selskapene har signert 10 strakstiltak for miljøet

Her er strakstiltakene 22 eiendomsselskaper forplikter seg til. – Vi er glade for at det strømmer til med signeringer, sier Norsk Eiendom-sjef Tone Tellevik Dahl. Entra-sjef Sonja Horn er blant dem som har signert forpliktelsene.
I FRONT: Norsk Eiendoms Tone Tellevik Dahl og Entras Sonja Horn. | Foto: Øystein Byberg og Entra
I FRONT: Norsk Eiendoms Tone Tellevik Dahl og Entras Sonja Horn. | Foto: Øystein Byberg og Entra

– Mens verdens ledere har sittet i Glasgow og forhandlet, har eiendomsaktører i Norge handlet. Vi er glade for at det strømmer til med signeringer av både de første ti og de ti nye strakstiltakene, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse står bak Eiendomssektorens veikart som skal sikre grønn omstilling av bransjen. Veikartet har tilhørende strakstiltak 1.0 med tiltak nummer 1-10, og den nye 2.0 med nummer 11-20, som eiendomsbedrifter forplikter seg til.

Strakstiltakene er eiendomsbransjens «viktigste grønne forpliktelser», og de nye kravene går blant annet på å etterspørre utslippsfrie byggeplasser og andre tiltak for klimakutt.

Entra: – Klimaeffekten vil sette spor

Kontorkjempen Entra er blant selskapene som har signert de 10 nye strakstiltakene.

– Entra fortsetter vårt målrettede arbeid på vei mot å bli et klimanøytralt selskap, sier administrerende direktør, Sonja Horn, i en pressemelding.

– Entra skal bidra til å redusere bygg- og eiendomssektorens miljøbelastning. Eiendomssektorens veikart versjon 2.0 er en god veileder for hvordan vi kan jobbe systematisk med å redusere klimagassfotavtrykket i vår eiendomsportefølje og sikre eiendomsverdiene for fremtiden, sier hun.

Siden 2016 har mer enn 60 selskaper signert den første versjonen av strakstiltakene, og 22 av disse selskapene har den siste uken tatt steget videre.

– Sammen representerer disse 22 selskapene flere millioner kvadratmeter. Klimaeffekten de nå får ved å ta strakstiltakene over i neste steg, vil sette spor, sier Tellevik Dahl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Toppledere fra eiendomsselskaper var samlet under lanseringen av Strakstiltak 2.0. | Foto: Grønn Byggallianse
Toppledere fra eiendomsselskaper var samlet under lanseringen av Strakstiltak 2.0. | Foto: Grønn Byggallianse

Klare for strakstiltak 2.0

De som har signert strakstiltak 2.0 er: Entra, Storebrand Eiendom, Aspelin Ramm, Avantor, Oslo Areal, Møller Eiendom, Eiendomshuset Malling, Braathen Eiendom, Mallin Eiendom, DNB Næringseiendom, Fabritius gruppen, Hundholmen byutvikling, Höegh, KLP, Mustad Eiendom, Nordea Liv, Nordr, Obos Eiendom, Skanska CDN, Skanska Eiendomsutvikling, Ticon og USBL.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også