EiendomsWatch

Analytiker tror Balder og Castellum vil dele Entra mellom seg

To svenske eiendomsgiganter kjemper om Entra. Hvor fort det vil gå har ikke DNBs eiendomsanalytiker noen formening om, men han tror løsningen vil bli at Balder og Castellum deler selskapet mellom seg.

TROR PÅ DELING: Etter at SBB kastet inn håndkle står Balder og Castellum igjen med rundt en tredel hver aksjene i Entra, her representert ved administrerende direktør Sonja Horn. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen

Da Balder kjøpte seg ytterligere opp i Entra i oktober, resulterte dette i budplikt. Budet er på 202,5 kroner per aksje og tilsvarer Balders høyeste betalte kurs, utbyttejustert. Budperioden går frem til 7. desember klokken 16:30. Budet er imidlertid under børskurs, så det spørs om særlig mange vil la seg friste av det.

Bakgrunn: Dette er kampen om Entra 

Samtidig eier svenske Castellum 30,64 prosent av selskapet, og har ikke signalisert at de har planer om å gi opp kampen om Entra.

– Med tid og stunder tror jeg det ender med at Balder og Castellum blir enige om å gjøre opp Entra ved at det betales ut noen kroner til aksjonærene og de deler eiendomsmassen mellom seg, sier eiendomsanalytiker Simen Mortensen i DNB Markets til Finansavisen.

Han sier til avisa at konsolidering ikke er noe særnorsk, i Sverige har det pågått en stund.

– Det startet med at Hemfosa ble kjøpt av SBB. I etterkant har Kungsleden blitt kjøpt av Castellum og Corem kjøpte Klövern, sier han.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch