EiendomsWatch

Pandemien ga solid kutt i energiforbruket for Oslo Pensjonsforsikrings eiendommer

Oslo Pensjonsforsikring, som har eiendommer for rundt 20 milliarder kroner, er ute med sin klimarapport for 2021, hvor det blant annet fremgår at pandemien har bidratt til markante kutt i energiforbruket.

PROFILBYGG: I 2021 åpnet Åsmund T. Lunde og Oslo Pensjonsforsikring dørene til næringsbygget Økern Portal på 80.000 kvadratmeter | Foto: Oslo Pensjonsforsikring. Collage: EiendomsWatch

Oslo Pensjonsforsikring, som forvalter 125 milliarder kroner, har redusert utslipp, kuttet energiforbruket og økt forsikringsverdier for sine kunder.

I selskapets klimarapport for 2021 fremgår det at energiforbruket i eiendomsporteføljen har blitt kuttet med 12 prosent, drevet av lavere aktivitet grunnet pandemien.

Kuttet gjelder porteføljen som driftes av Eiendomshuset Malling & Co, som utgjør omtrent to tredjedeler av OPFs totale portefølje..

Tre bygg har blitt Breeam In-Use sertifisert. Gigantprosjektet Økern Portal er delvis ferdigstilt og har blitt sertifisert til Breeam-Nor Excellent og oppnådd en sorteringsgrad for avfall på 100 prosent.

Ved utgangen av 2021 var det totalt ni eiendommer i porteføljen med ferdigstilt eller pågående Breeam-Nor-sertifisering. Det gjenstår å sertifisere rundt en fjerdedel av eiendomsporteføljen på 20 milliarder kroner.

– Vår jobb er å gjøre ansvarlige og lønnsomme investeringer på vegne av kundene våre, med mål om å gi dem stabile og lave pensjons- og forsikringskostnader. I det ligger det en kontinuerlig risikovurdering, som klimarisiko er en del av. Vi vurderer klimarisiko i alle investeringsbeslutninger vi tar, sier administrerende direktør i Oslo Pensjonsforsikring (OPF), Åmund T. Lunde, i en pressemelding.

OPF eier en eiendomsportefølje på til sammen 670.000 kvadratmeter. Inkludert eiendomsfond utgjør verdien rundt 24 milliarder kroner. Dette gjør konsernet til en av de største eiendomsforvalterne i Norge.

Her kan du laste ned hele rapporten

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch