EiendomsWatch

Solcelleselskapet Sunday Power ansetter finansdirektør

Solcelle-startupen Sunday Power spesialiserer seg på bygging av solceller på tak av næringsbygg. Nå ansetter selskapet finansdirektør og varsler videre opptrapping.

UTVIDER TEAMET: Etter sommerferien starter Adrian Bergem opp som finansdirektør i Sunday Power. Ifølge daglig leder Jonas Ibsen Brynildsrud, sjekket Bergem av i alle boksene for hva Sunday Power var ute etter. | Foto: Sunday Power

Sunday Power så dagens lys våren 2019, men gikk for alvor ut i markedet i fjor høst da Jonas Ibsen Brynildsrud og Alexander Rydfjord kom inn i selskapet.

Ny solcelle-aktør søker byggeiere med flate tak på over 1000 kvadratmeter

Sunday Power gir eiere av næringsbygg muligheten til å produsere strøm fra et solcelleanlegg på eget tak. Eieren slipper investeringskostnaden, og gir Sunday Power tilgang til å installere og drifte solcelleanlegg på taket for en kontraktsfestet periode: Eierne kan kjøpe seg ut av avtalen ved behov. Solstrømmen som produseres selges til leietaker i bygget til en garantert rabattert pris. Byggeier mottar deretter en andel av strømsalget. Eventuelt overskuddsproduksjon selges videre i markedet av Sunday Power. Fordelen for huseier ligger i lavere strømkostnad og risikofri inntekt på taket, og en grønn profil som er med å styrke eiendommen i utleiemarkedet og ved et eventuelt salg.

Sunday Power har nå ansatt en egen finansdirektør, nærmere bestemt Adrian Bergem (32). Bergem kommer fra stillingen som aksjeanalytiker i Arctic Securities, der han har dekket fornybarsektoren med fokus på solenergi, batteri og hydrogen.

– Adrian sjekket av alle boksene av hva vi var ute etter i en CFO - han har et sterkt finanshode, et godt strategisk blikk, er spesialisert mot fornybar og sol og har drivkraften og de relasjonelle egenskapene vi var på utkikk etter, sier daglig leder i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud, i en pressemelding.

I den samme meldingen sier Bergem at han tror solenergi trolig vil spille den største rollen i det grønne skiftet:

– Med skyhøye strømpriser og økt fokus på energisikkerhet er det liten tvil om at markedet kommer til å ha sterk medvind i årene fremover. Å bygge ut tak på næringsbygg med solceller er en av de raskeste og smarteste måtene å bygge ut fornybar kraft på, uten å måtte gjøre store oppgraderinger i nettet eller okkupere dyrebare landområder.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch