EiendomsWatch

CBRE-topp: – Jeg tror brorparten av miljøsertifiseringene der ute kun er diplomer

– De gårdeierne som setter miljøsertifiseringer ut på anbud og skaffer det billigste alternativet, driver kun med grønnvasking, sier CBRE-sjef Rikard Eriksen.

BARE ET DIPLOM: Rikard Eriksen, leder for eiendomsforvaltningen i CBRE, mener mange eiere og leiere ikke bruker miljøsertifisering aktivt. | Foto: CBRE

Ifølge Rikard Eriksen, leder for eiendomsforvaltningen i CBRE, bruker et stort flertall av eiere og leietakere i norske kontorlokaler bare miljøsertifisering som et «bevis» på at de har papirene i orden, ikke aktivt for å spare penger og miljø, melder Dagens Perspektiv.

– Jeg må være så ærlig å si at jeg tror brorparten av miljøsertifiseringene der ute kun er diplomer, sier han.

Han sier at sertifiseringen for mange bare en pliktøvelse de må gjennom med hensyn til omdømme og egen ESG-rapportering, ikke for å gjøre bygget mer bærekraftig.

Han understreker imidlertid at det går riktig vei og at mange gjør en god jobb.

– De gårdeierne som setter miljøsertifiseringer ut på anbud og skaffer det billigste alternativet, driver kun med grønnvasking. Det er åpenbart at disse kun leverer et sertifikat og ikke en tjeneste. Bygget blir ikke noe grønnere av det, sier Eriksen.

– I verste fall er det noen som flyr en konsulent inn fra utlandet for å sertifisere bygget og reiser igjen. Så får man diplomet i posten 14 dager senere. Man må aktivt bruke informasjonen man får gjennom prosessen som gårdeier, sier CBRE-toppen til Dagens Perspektiv.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch