Entra har solgt eiendommer for 1,9 milliarder

Kontorkjempen Entra selger tre av sine Oslo Areal-eiendommer, samt en eiendom i Drammen. Selskapet opplyser at transaksjonsverdien er på 1,9 milliarder kroner, som er to prosent lavere enn ved utgangen av tredje kvartal.
SELGES: Sørkedalsveien 6 – også kjent som KPMG-huset på Majorstua i Oslo – er en av de fire eiendommene Entra nå melder å ha solgt. | Foto: Entra
SELGES: Sørkedalsveien 6 – også kjent som KPMG-huset på Majorstua i Oslo – er en av de fire eiendommene Entra nå melder å ha solgt. | Foto: Entra

Entra har solgt eiendommene Konggata 51, Karenslyst Allé 8A, Karenslyst Allé 8B og Sørkedalsveien 6 med en total transaksjonsverdi på 1,9 milliarder kroner, som er to prosent lavere enn den bokførte verdien per 30. september 2022. 

Det oppgir selskapet i en børsmelding onsdag.

Konggata 51 er i Drammen, mens de tre andre eiendommene ligger på Skøyen og Majorstua i Oslo. Alle de tre sistnevnte ble kjøpt av Entra da selskapet overtok porteføljen til Oslo Areal tidligere i år.

Entra-sjefen fikk endelig kloa i Oslo Areal: – Vi har sett på selskapet over lang tid

De fire eiendommene som selges blir kjøpt av tre ulike kjøpere:

  • et norsk, privateied eiendomsselskap
  • et norsk familieeid selskap (family office)
  • et internasjonalt private equity-fond

Les mer om kjøperne her:

Disse kjøper av Entra i Oslo og Drammen

Totalt har disse eiendommene 34.000 kvadratmeter med årlige leieinntekter på rundt 85 millioner kroner, melder Entra. 

«Transaksjonene er i tråd med Entras strategi om å fokusere porteføljen på store, fleksibel kontorbygg i utvalgte klynger nær kollektivknutepunkter og å selge ikkekjerneeiendommer», skriver selskapet.

Videre opplyser Entra at transaksjonene for eiendommene i Karenslyst Allé på Skøyen og Konggata 51 i Drammen fullføres i desember 2022, mens salget av Sørkedalsveien 6 er planlagt å gjennomføres i løpet av andre kvartal 2023.

Entra skriver i børsmeldingen at inntektene fra salget vil bli brukt til å styrke selskapets balanseregnskap.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev