Entra sikret tiårsavtale med Plan Norge i Storgata

Plan International Norge leier kontorer i Storgata 51 av Entra. Om et halvt år skal bistandsorganisasjonen flytte inn i nesten 1000 kvadratmeter av den øverste etasjen av kontorbygget i Oslo sentrum.
SENTRALT KONTOR: Storgata 51 i Oslo er fra 1938 og måler nesten 11.000 kvadratmeter. Av disse skal Plan International Norge leie cirka 950 kvadratmeter i den øverste etasjen. | Foto: Entra
SENTRALT KONTOR: Storgata 51 i Oslo er fra 1938 og måler nesten 11.000 kvadratmeter. Av disse skal Plan International Norge leie cirka 950 kvadratmeter i den øverste etasjen. | Foto: Entra

Avtalen mellom Entra og Plan har ti års varighet og omfatter leie av cirka 950 kvadratmeter med kontorer i Storgata 51 i Oslo. Innflytning skal skje i januar 2024, ifølge en pressemelding fra Entra.

Direktør for eiendomsforvaltning i Entra, Kjetil Hoff, forteller at Plan Norges oppdrag gjør at Entra setter ekstra pris på at bistandsorganisasjonen har valgt å signere med dem.

– Takk til Plan Norge som har vist Entra tillit med denne avtalen. Plan Norge gjør en viktig jobb og bidrar til at mange barn og unge verden over får en bedre hverdag. Vi skal legge til rette for Plan på en best mulig måte, slik at deres medarbeidere kan ha fullt fokus på å utføre sitt viktige oppdrag, sier han i pressemeldingen.

Kontorbygget på åtte etasjer har en buet fasade, takterrasse med utsikt over byen og egen terrasse i forbindelse med kantinen.

– Da vi, sammen med Kvadrat Eiendom, begynte å lete etter nye lokaler var det viktig for oss å finne et sted hvor vi kan legge til rette for Plans mange og varierte arbeidsoppgaver. Vi ønsket plass til gruppearbeid, konsentrasjon i stillesoner, hybride møter, arrangementer og mye mer. Øverste etasje i Storgata 51 egner seg godt til alt dette, og vi gleder oss til å tilpasse lokalene til en aktivitetsbasert arbeidsplass, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge via samme pressemelding. 

Storgata 51 ble ført opp i 1938, og står oppført på Byantikvarens gule liste. Bygget har siden blitt oppgradert i flere omganger, og måler nesten 11.000 kvadratmeter. Det er trikkestopp rett utenfor kontordøra og kort vei til Oslo S og Jernbanetorget.

– Som bistandsorganisasjon har det vært spesielt viktig for Plan Norge med fokus på gjenbruk og bærekraft i bygget. I tillegg er det viktig med en beliggenhet i nærheten av kollektive knutepunkter og med sykkelparkering i bygget, sier Partapuoli.

Bygningen ble tegnet av arkitekt Fritz Jordan, og oppført for jern- og metallforretningen Thoresen & Thorvaldsen i 1938.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo