Rentetynget Entra med milliardunderskudd etter nedskrivninger

Netto leieinntekter falt for Entra i årets andre kvartal, som også skrev ned eiendomsverdiene sine så mye at selskapet endte med et tap i milliardklassen.
LEGGER FREM NEGATIVT RESULTAT: Sonja Horn og Entra tapte penger i andre kvartal, takket være negative verdijusteringer. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen
LEGGER FREM NEGATIVT RESULTAT: Sonja Horn og Entra tapte penger i andre kvartal, takket være negative verdijusteringer. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen

Entra melder om et negativt resultat i andre kvartal før skatt på 1739 millioner kroner, en forverring fra minus 413 millioner i samme kvartal i fjor. 

I første halvår viser det samme nøkkeltallet et enda større fall, fra 3170 millioner kroner i pluss i 2022 til minus 1809 millioner i årets seks første måneder.

Netto verdiendringer var på -2063 (-857) millioner i kvartalet, og -2515 (2288) millioner for de første seks månedene. Samtidig rapporterer Entra om en nettoyield som har gått opp 62 basispunkter fra toppverdiene i fjorårets første kvartal.

Fall i nettoinntekt

Leieinntektene økte med ni prosent til 854 (783) millioner i andre kvartal 2023, og med ti prosent til 1726 (1564) millioner for de første seks månedene av 2023 sammenlignet med samme periode i fjor.

Entra har signert nye og reforhandlede leiekontrakter med en årlig leie på totalt 109 millioner kroner (44.800 kvadratmeter) i kvartalet, men netto leieinntekter endte på -1 million (64 millioner).

Økte kostnader

Nettoresultat fra eiendomsdrift ble påvirket av høyere rentekostnader og endte på 350 (445) millioner kroner i kvartalet, og 741 (877) millioner for de første seks månedene.

I løpet av andre kvartal ferdigstilte Entra fire utviklingsprosjekter og startet to nybygg-prosjekter. Entra solgte også to eiendommer til en brutto eiendomsverdi på 1473 millioner kroner.

Per 30.06.23 var leiegraden i eiendomsporteføljen på 95,6 prosent, og gjennomsnittlig gjenstående leieperiode på kontraktene var 6,4 år, inkludert prosjektporteføljen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo