To leietakere i Oslo har signert på totalt 7700 kvm. med Entra

Mestergruppen leier 5000 kvadratmeter av Entra i ti år på Bryn. Samtidig har kontoreieren fått en ny og utvidet leieavtale med Handelsbanken i Vika.
Øverst: Cort Adelers gate 30 i Vika, der Handelsbanken leier mer i både tid og plass. Underst: Brynsengfaret 6 på Bryn, der Mestergruppen skal flytte inn for å leie 5000 kvm. fra starten av 2025. | Foto: Entra
Øverst: Cort Adelers gate 30 i Vika, der Handelsbanken leier mer i både tid og plass. Underst: Brynsengfaret 6 på Bryn, der Mestergruppen skal flytte inn for å leie 5000 kvm. fra starten av 2025. | Foto: Entra

Etter gårsdagens offentliggjøring av flere nylig inngåtte leiekontrakter, melder Entra om ytterligere to til.

«Entra har signert en ny leieavtale for 5000 kvadratmeter i Brynsengfaret 6 i Oslo med Mestergruppen», skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

Den nye leiekontrakten har en varighet på ti år som starter fra første kvartal 2025.

– Vi er meget fornøyde med å ha funnet nye, effektive og fremtidsrettede lokaler for Mestergruppen. I tillegg til byggets og nærområdets kvaliteter har Brynsengfaret 6 en svært attraktiv beliggenhet med umiddelbar nærhet til t-bane, tog, buss og ring 3, sier Johan Jørgen Holst, Direktør Eiendom i Mestergruppen i en pressemelding.

Oppgraderer bygget

Eiendommen som nå skal oppgraderes, får fellesfasiliteter som personalrestaurant med utsikt, resepsjon og et stort møteromssenter, i tillegg til treningsrom.

– I Brynsengfaret 6 tilrettelegges det for effektive og fleksible arbeidsplasser som skal møte kunnskapsbedrifters behov og med et servicenivå som skal gi en sømløs hverdag for ansatte og besøkende. Samtidig vil vi ha fokus på bærekraft ved oppgraderingen, forteller direktør for Eiendomsforvaltning i Entra, Kjetil Hoff i samme pressemelding.

Brynsengfaret 6 ligger cirka 50 meter fra Brynseng T-banestasjon.

– Vi tror eiendommen vil bli et godt verktøy for å tiltrekke seg kompetent arbeidskraft som bidrar til Mestergruppens og andre leietakeres verdiskapning, sier direktøren på vegne av Entra.

Handelsbanken utvider

Samtidig opplyser kontoreieren at en av deres eksisterende leietakere har bestemt seg for å ta leieforholdet videre.

«Handelsbanken har forlenget og utvidet avtalen om leie av kontorlokaler i Cort Adelers gate 30 i Vika», heter det i Entras pressemelding.

Avtalen som nå er inngått omfatter leie av cirka 2700 kvadratmeter. Foruten eksisterende lokaler i byggets fjerde etasje overtar Handelsbanken også femte etasje i eiendommen.

Varigheten for den nye leiekontrakten er sju år fra første kvartal 2024.

– Det er gledelig at Handelsbanken har vist oss tillit ved å forlenge og utvide leieforholdet som de har hatt siden høsten 2022. Kontorlokalene i Vika har gode kvaliteter med romslig takhøyde og store vinduer på begge sider, som gir godt dagslys og bidrar til optimale arbeidsforhold, sier Kjetil Hoff i Entra via en pressemelding.

Gammel skole totalrehabilitert

Cort Adelers gate 30 ligger sentralt i Vika med kort avstand til Aker Brygge, Solli Plass og Nationaltheatret stasjon. Bygget består av åtte kontoretasjer og to underetasjer.

Eiendommen ble oppført i 1960 som et påbygg til det gamle skolebygget fra 1889 som ligger vegg-i-vegg med kontoreiendommen. Bygget ble brukt som skolebygg frem til 2007, og ble totalrehabilitert og omregulert til kontor i 2008. Fellesarealene i eiendommen er oppgradert i 2018.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo