Rejlers Norge flytter inn i Entras Tollgaarden

Rådgivningsselskapet Rejlers flytter sitt norske hovedkontor til Tollgaarden i Schweigaards gate 15. 
22.800 KVADRATMETER: Tollgaarden ligger i Schweigaards gate 15 i Oslo. | Foto: 3D Estate
22.800 KVADRATMETER: Tollgaarden ligger i Schweigaards gate 15 i Oslo. | Foto: 3D Estate

Rejlers Norge flytter fra eksisterende lokaler i Barcode, og de vil være på plass i sine nye lokaler i tredje etasje i Tollgaarden i løpet av andre kvartal 2024. Det er Entra som eier bygget, hvor selskapet skal leie nesten 1700 kvadratmeter med kontorlokaler.

Det fremgår av en pressemelding fra Entra.

Tollgaarden ligger mellom Schweigaards gate og jernbanesporene øst for Oslo S. Her er Entra i ferd med å totalrehabilitere et historisk og viktig bygg i Oslos bybilde fra en sliten og anonym fasade til det praktbygget som dette opprinnelig var. 

Rejlers er ifølge melding ledende innen rådgivning på smarte og sikre energiløsninger i bygg, byer og samfunn. Godt tilpassede bygg og bærekraftige løsninger er derfor noe de har svært god kunnskap om.

– Vår beslutning om å velge et miljøvennlig bygg reflekterer vår sterke forpliktelse til bærekraft, som også er en integrert del av vår daglige virksomhet. Breeam-Nor Very Good sertifiseringen, i tillegg til nærheten til kollektivtransport, samt mulighet til å vokse i årene fremover, var viktig for oss i valg av nye lokaler. Tollgaarden innfrir alle våre ønsker om et godt kontorlandskap til alle våre dyktige ingeniører, sier Petter Arnesen, administrerende direktør i Rejlers Norge.

Entras ambisjon med Tollgaarden er å bevare 100 års historie gjennom å skape arbeidsplasser for fremtiden i et av de mest sentrale byggene i hovedstaden. Deler av Tollgaarden er vernet, og Entra har hatt en god dialog med byantikvaren i prosessen.

– Vi er glade for at Rejlers har valgt Tollgaarden som lokasjon for sitt norske hovedkontor og vi ser fram til å ønske dem velkomne inn i en av Oslos mest attraktive arbeidsplasser. Tollgaarden skal igjen bli et signalbygg i Schweigaards gate. Vi har de siste årene brukt all vår ekspertise for å fremme byggets kvaliteter, ta vare på historien og ruste bygget for nye 100 år. Arbeidet har blitt gjennomført med strenge krav til bærekraft, bevaring og gjenbruk. Vi synes det er ekstra stas med leietakere som også verdsetter disse aspektene, sier Tore Bakken, kunde- og utleiedirektør i Entra.

Fra før er det klart at Nortura og Amedia også har signert leiekontrakter i Tollgaarden. 

Ifølge en børsmelding fra Entra er nå 88 prosent av eiendommen utleid. Prosjektet skal være fullført i første kvartal 20234.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo