Investeringsdirektøren i Heimstaden erkjenner at selskapet trenger penger – forventer en kombinasjon av ny kapital og eiendomssalg

– Vi vil støtte selskapet så godt vi kan. Men det er ingen tvil om at Heimstaden AB ikke har en størrelse som gjør at vi selv kan påvirke Bostads økonomiske situasjon, sier investeringsdirektøren.
TRENGER PENGER: Christian Fladeland, investeringsdirektør i både Heimstaden Bostad og Heimstaden AB. | Foto: PR / Heimstaden
TRENGER PENGER: Christian Fladeland, investeringsdirektør i både Heimstaden Bostad og Heimstaden AB. | Foto: PR / Heimstaden

– Om man ønsker å redusere rentekostnadene, må man redusere gjelden. Enten ved å hente inn ny kapital eller ved å selge eiendeler, og vi forventer en kombinasjon av begge deler, sier Christian Fladeland, investeringsdirektør i både Heimstaden Bostad og Heimstaden AB til Dagens Industri.

Ifølge avisen forventer Fladeland at rentedekningsgraden, altså evnen til å betale renter, vil falle til selskapets egne grense på 1,8 innen tre-fire måneder. Etter andre kvartal var rentedekningsgraden 2,1.

– Det er klart at det er en risiko for en nedgradering, sier Fladeland om Heimstaden Bostads kredittrating.

Han sier overskuddet fra selskapet skal deles ut, men at det må følge deres økonomiske politikk.

– Hvis det ikke er noe overskudd, kan man heller ikke forvente utbytte fra Heimstaden Bostad. Hvis det kommer en sterk andre halvdel av året, vil situasjonen se annerledes ut, men slik det ser ut i dag, er det umulig å betale utbytte, sier han.

Et inndratt utbytte vil ramme hovedeieren Heimstaden AB hardt, da de har overført nesten alle eiendeler og eiendommer til det deleide selskapet. 

– Vi vil støtte selskapet så godt vi kan. Men det er ingen tvil om at Heimstaden AB ikke har en størrelse som gjør at vi selv kan påvirke Bostads økonomiske situasjon, sier Fladeland.

Han sier det derfor kreves salg og/eller kapitalinnsprøytning for å opprettholde en rentedekningsgrad over 1,8.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo