Polaris Eiendom er først i Nordland med BREEAM-sertifisering

Selskapet trekker frem at Sjøgata 41-43 i Bodø blant annet har installere nytt fjernvarme-anlegg. Grønn Byggallianse mener det er god butikk å investere for å bli BREEAM-sertifisert.
FØRST UTE: Daglig leder i Polaris Eiendom, Rolf Thorsen, og Ben-Ruben Heimstad, eiendomsdirektør i samme selskap. | Foto: Polaris Eiendom
FØRST UTE: Daglig leder i Polaris Eiendom, Rolf Thorsen, og Ben-Ruben Heimstad, eiendomsdirektør i samme selskap. | Foto: Polaris Eiendom

Bodø og Nordland har fått sitt første BREEAM In-Use-sertifiserte bygg, og det er Polaris Eiendoms bygg i Sjøgata 41-43 om er blitt sertifisert.

– Det har vært en større gjennomgang av alle byggets kvaliteter. Gjennom byggets levetid så langt har det vært gjort mange gode tiltak, blant annet å installere et nytt fjernvarme-anlegg som nå er tatt i bruk. Ellers handler det om å dokumentere og justere, sier Ben-Ruben Heimstad i en pressemelding.

Han er eiendomsdirektør i Polaris Eiendom, og forteller at selskapet jobber for å gjøre området mer attraktivt.

– Det er mange gode krefter som jobber mot samme mål i Bodø. Sammen med blant annet Hundholmen Utvikling og fremoverlente folk i Bodø kommune jobber vi også med å gjøre bygulvet både ut mot Sjøgata og havnefronten mer attraktivt, sier Heimstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BREEM-BYGG: Sjøgata 41-43 i Bodø. | Foto: Polaris Eiendom
BREEM-BYGG: Sjøgata 41-43 i Bodø. | Foto: Polaris Eiendom

BREEAM In-Use er rettet mot eksisterende bygninger og vurderer ytelsen og bærekraften til bygninger som allerede er i drift. Bygget er fra 2009.

Caspar Vinje Hagland og Jenny Andersen fra Vaxa Property har bistått Polaris med å sertifisere Sjøgata 41-43. De to har ledet prosessen, og gått gjennom bygget og sørget for dokumentasjon og opppgraderinger. 

Kommunikasjonssjef Thomas Nordskag i Grønn Byggallianse mener det på lang sikt er god butikk å investere for å bli BREEAM-sertifisert.

– En av de fineste tilbakemeldingene vi få, er at de som gjør disse valgene ender opp med også å levere god økonomi. Leietagere i 2023 leter i større og større grad etter å finne lokaler som tar bærekraft på alvor. Derfor opplever aktørene som sertifiserer at de blir mer attraktive. I tillegg til at det å for eksempel gjøre grep rundt energi også på sikt vil betale seg inn selv, sier han

Grønn Byggallianse en medlemsorganisasjon for virksomheter fra bygg-, anlegg- og eiendomssektoren. Totalt 400 bedrifter er med, og målet er å gjøre valg innen bærekraft, klima og gjenbruk til hygienefaktorer i bransjen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo