Totalrenoverte ikonisk Oslo-bygg – nå er halvparten av lokalene utleid

Etter omfattende rehabilitering står bygget Hieronymus klar. Allerede er over 50 prosent av lokalene utleid. 
NY DRAKT: Det ikoniske bygget Hieronymus står klar etter totalrenovering. Camilla Krogh og Ole Blaauw Johansen forteller at over halvparten av lokalene er utleid. | Foto: Thomas Qvale
NY DRAKT: Det ikoniske bygget Hieronymus står klar etter totalrenovering. Camilla Krogh og Ole Blaauw Johansen forteller at over halvparten av lokalene er utleid. | Foto: Thomas Qvale

Ferd Eiendom er nylig ferdig med å totalrenovere bygget fra 1936, både på innsiden og utsiden, opplyser selskapet i en pressemelding. 

– Hieronymus er oppgradert fra topp til bunn. Vi er stolte over hva vi har fått til med den ærverdige eiendommen og ønsker nye og gamle leietakere velkommen, sier Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom. 

Verneverdig fasade

Hieronymus har blitt navnet på bygget i Hieronymus Heyerdahls gate 1 i Oslo. 

– Renoveringen viser et eksempel på Ferds visjon om å skape varige verdier. Vi har et evighetsperspektiv på eierskapet, og det gjenspeiler seg i arbeidet vi har lagt i rehabiliteringen. Fasaden er verneverdig, og vi har lagt ned en stor jobb med tilbakeføring av vinduer, og i farge- og materialvalg som står seg i generasjoner, fortsetter Krogh.

Eiendommen består av åtte etasjer og har plass til opptil 500 arbeidsplasser. Ferd Eiendom kjøpte bygget i 2020 og startet rehabiliteringen i 2021.

Ole Blaauw Johansen er næringsdirektør i Ferd Eiendom. Han forteller at første etasje er åpnet opp og knapt til å kjenne igjen. 

– To bakgårder er oppgradert og utvidet med overbygd glasstak og bundet sammen slik at de kan brukes som et sammenhengende fellesareal. Bygget har to verneverdige innganger mot nord og sør som begge er oppgradert med ny belysning. Lysinnslipp er forbedret og støynivå redusert med nye eike- og teakpregede vinduer, sier han. 

– Perfekt beliggenhet

Beliggenheten til Hieronymus gir utsikt over Oslofjorden og er i kort avstand til byens kulturelle og kulinariske tilbud. Nye leietakere i Oslofjord Sparebank har allerede kommet på plass i Hieronymus, mens Euro Accident flytter inn 1.november 2023.

– En mer perfekt beliggenhet kan man ikke få. 

Det sier administrerende direktør i Oslofjord Sparebank, Bjørn-Erik Øverland, som også påpeker at bankens navn og profil knapt kunne passet bedre til utsikten over Oslofjorden fra Hieronymus. 

– De ansatte er henrykte over beliggenheten og fasilitetene på bygget. Hieronymus ligger tett på kollektivknutepunkter som gjør det enkelt for både ansatte og kunder å komme hit til disse historiske lokalene, sier Øverland.

Høye krav til energieffektivitet

Bygget skal sertifiseres til Breeam In-Use Very Good og energimerke C. Det har blitt gjennomført energitiltak som utskiftning av vinduer og etterisolering av fasade. Energieffektiv belysning med tilhørende energieffektiv styring og moderne styringssystem på klimaanlegg er også blitt gjort. 

Under rehabiliteringen er det blitt gjennomført måling av CO2-avtrykk, og vil bli målt løpende i driftsfasen. Ved å konservere mange av eiendommens eksisterende kvaliteter, bevares historien samtidig som man sparer miljøet for unødvendig belastning.

– Jeg ønsker å takke alle involverte, spesielt våre leietakere, for tålmodigheten de har vist gjennom denne prosessen. Vi er sikre på at resultatet er noe alle kan være stolte av, sier Krogh om rehabiliteringen som har vart i to år, sier Johansen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo