Velger Link Arkitektur for å transformere kontorbygg på Skøyen

Sparebank 1 Forsikring vil skape et moderne og bærekraftig bygg. Link Arkitektur skal hjelpe dem med å finne løsningene for det eksisterende kontorbygget på Skøyen. 
BÆREKRAFT: Skabos vei 4 skal transformeres og moderniseres. | Foto: Link Arkitektur
BÆREKRAFT: Skabos vei 4 skal transformeres og moderniseres. | Foto: Link Arkitektur

Skabos vei 4 som opprinnelig ble tegnet av Link i 1994 skal moderniseres i henhold til dagens kontormarked. Sparebank 1 Forsikring har store bærekraftambisjoner for eiendomsporteføljen på Skøyen. De ønsker et større samspill med omgivelsene, i tillegg til å tilby et attraktivt prosjekt i dagens marked. 

Ombruk, energieffektivisering, sosial bærekraft, samt nye trender og effektivisering av kontorlokalenes bruk vil stå på agendaen. Det kommer fram i en pressemelding. 

– Bærekraftig transformasjon handler om optimal verdiskaping og fokus på Impact Architecture. Eksisterende bygg danner et godt fundament for nye grep. Vi vil fokusere på enkle løsninger som har stor effekt. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Gerhard Linder, utviklingssjef i Link Arkitektur for kontor i Oslo.

Sparebank 1 Forsikring eier og forvalter over 150.000 kvadratmeter med næringseiendom i Oslo. Selskapet har som mål å gi sine kunder best mulig pensjon, på en bærekraftig måte. 

– Som et selskap i Sparebank 1 Gruppen bygger også Sparebank 1 Forsikring videre på grunnfilosofien om å være en engasjert og ansvarlig samfunnsaktør. Vi tenker stort rundt bærekraftig utvikling av bygg og områder, sier Petter Haugen, leder for eiendom i Sparebank 1 Forsikring.

Selskapet ønsker gjennom utvikling av eiendommene å effektivisere ressursbruk, redusere klima- og miljøbelastning, samt skape mer inkluderende bygg og område. 

– I samarbeid med Link skal vi sørge for at eiendommen gir varig attraktivitet og verdiskapning for Skøyen, leietakere, kunder og eiere. Det støtter godt oppunder alliansens felles visjon om at vi er til for å bidra til en bærekraftig utvikling av norske lokalsamfunn, sier Lena-Marie Brandt-Kjelsen, prosjektsjef eiendom i Sparebank 1 Forsikring. 

EiendomsWatch har ikke selv lyktes i å komme i kontakt med Petter Haugen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo