Finansiering sikret til Arctic Securities-eiendommen Telegrafen etter bud

Mandagens bud innebærer et stort verdifall for aksjonærene. Men meglerhuset har nå også sikret finansiering til kriseprosjektet. Dermed får aksjonærene fredag trolig valget mellom emisjon og salg.
VALGET: Trolig får aksjonærene i eierselskapet som eier Telegrafen fredag valget mellom en«kriseemisjon» og et salg av eiendommen. | Foto: Vedal
VALGET: Trolig får aksjonærene i eierselskapet som eier Telegrafen fredag valget mellom en«kriseemisjon» og et salg av eiendommen. | Foto: Vedal

Eierne av Telegrafen står overfor en alvorlig økonomisk utfordring. Bygget i Oslo sentrum ble for tre år siden kjøpt for 2,25 milliarder kroner av en investorgruppe i regi av Arctic Securities. Nå møter de et presserende problem i form av et obligasjonslån på 1,6 milliarder kroner som forfaller om to måneder. Lånet har vist seg vanskelig å refinansiere på grunn av de høye rentene, og det fører til et betydelig behov for mer egenkapital.

For to uker siden annonserte Arctic Securities at de forsøkte å hente inn 580 millioner kroner, inkludert honorarer. Samtidig ble det jobbet med et mulig salg av eiendommen, slik at eierne skulle få valget mellom en emisjon og et salg. Den valgmuligheten vil eierne trolig få kommende fredag, skriver Dagens Næringsliv.

Det skjer etter at en anonym budgiver mandag la inn et bud på eiendommen. Budet priser egenkapitalen til 100 millioner kroner, 86 prosent lavere enn den faktisk innskutte egenkapitalen på 726 millioner kroner. Budet forutsetter en akseptgrad på 90 prosent, og akseptfrist er fredag.

I tillegg skal Arctic ha sendt ut et informasjonsbrev til kundene der de skriver at kapitalinnhentingen er dekket inn. Dette etter summen har blitt redusert fra 580 til 520 millioner kroner.

I utgangspunktet skulle det betales et samlet honorar på 53 millioner kroner for kapitalinnhentingen, hvorav 34,5 millioner kroner skulle tilfalle Arctic. Nå kuttes honorarene med totalt 28,9 millioner, skriver DN.

  • Honoraret til Arctic Securities nedjusteres fra 34,5 millioner kroner til 15,75 millioner kroner.
  • Honoraret til den ukjente grupperingen som garanterte for kapitalinnhentingen kuttes fra 10,15 millioner til null.

Ifølge avisen vil det i tillegg brukes ti millioner kroner fra eksisterende arbeidskapital fremfor innhenting av ytterligere arbeidskapital. Dette gir en nettoeffekt på 25,6 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo