Norwegian Property kjøper Telegrafen i Oslo sentrum

John Fredriksen sikrer seg 94 prosent av Telegrafen-bygget i Oslo gjennom Norwegian Property. – Kjøpet er i tråd med selskapets vekststrategi, sier Kathrine Astrup Fredriksen.
SOLGT: Norwegian Property sikrer seg Telegrafen-bygget. | Foto: Vedal
SOLGT: Norwegian Property sikrer seg Telegrafen-bygget. | Foto: Vedal

Norwegian Property har per 27. oktober inngått avtale om kjøp av 94,1 prosent av aksjene i Telegrafen Invest AS. Selskapet er 100 prosent eier av eiendommen «Telegrafen» / Kongens gate 21 i Oslo. Avtalen er inngått mellom NPRO Holding AS og eiere av Telegrafen Invest AS, fremgår det av en børsmelding.

Kjøpesum for 100 prosent av aksjene er avtalt til 100 millioner kroner. Eiendommens eksisterende lån vil bli videreført frem til 15. desember 2023, som også er opprinnelig forfallstidspunkt for lånet. Styret i Norwegian Property ASA vil i løpet av høsten vurdere å utstede nye aksjer i selskapet i forbindelse med den langsiktige finanseringen av kjøpet, fremgår det av meldingen.

Bygget i Kvadraturen har blitt totalrehabilitert, og var klart til innflytting for leietakere i slutten av 2020. Bygget har flere solide leietakere med lange leiekontrakter, hvor Nordic Office of Architecture / Norconsult er den største. Årlige leieinntekter per 30. september 2023 er på 90 millioner kroner.

NPRO-konsernet har tre klare geografiske satsingsområder: Oslo CBD, Nydalen og Fornebu, og dette er et strategisk viktig kjøp for NPRO som innebærer en økt satsing i CBD. 

Oustad: – Passer perfekt inn

– Det er med stor entusiasme vi har kommet til enighet med ca 95 prosent av eierne av Telegrafen Invest om kjøp av deres aksjer i eiendommen Telegrafen i Kongens gate 21, sier administrerende direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

– Vi søker kontinuerlig etter kvalitetsbygg, med gode leietakere til en rimelig penge som kan være med å videreutvikle porteføljen vår i CBD. Telegrafen i dagens form passer perfekt inn i porteføljen vår. Eiendommen er miljøklassifisert Breeam-in-use Excellent, har sentral beliggenhet og nærhet til kollektivtrafikk og oppfyller dermed viktige krav i vår bærekraftstrategi.

– I tråd med vekststrategien

Kathrine Astrup Fredriksen uttaler: 

– Kjøpet er i tråd med selskapets vekststrategi hvor vi også opportunistisk evner å utnytte hendelser i markedet. Bygget ble oppført for 100 år siden og ble ferdig totalrehabilitert i 2020. Vi skal bidra til langsiktig verdiskaping i årene som kommer, og gleder oss til de neste 100 årene. Med kjøpet har vi utvidet vår eksponering i Oslo sentrum hvor vi allerede eier en betydelig eiendomsmasse, sier hun.

Gjeldstyngede selgere

Eierne av Telegrafen har stått overfor en alvorlig økonomisk utfordring. Bygget i Oslo sentrum ble for tre år siden kjøpt for 2,25 milliarder kroner av en investorgruppe i regi av Arctic Securities. De har møtt presserende problem i form av et obligasjonslån på 1,6 milliarder kroner som forfaller før nyttår. Lånet har vist seg vanskelig å refinansiere på grunn av de høye rentene, og det førte til et betydelig behov for mer egenkapital.

Tidligere i oktober annonserte Arctic Securities at de forsøkte å hente inn 580 millioner kroner, inkludert honorarer. Samtidig ble det jobbet med et mulig salg av eiendommen, slik at eierne skulle få valget mellom en emisjon og et salg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo