Domstol flytter inn hos Entra i Sandvika – inngår 20-årig leieavtale

Entras brutalistiske betongbygg i Sandvika skal fra 2025 huse Ringerike, Asker og Bærum tingrett.
FLYTTER INN: Ringerike, Asker og Bærum tingrett blir leietaker hos Entra. | Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter
FLYTTER INN: Ringerike, Asker og Bærum tingrett blir leietaker hos Entra. | Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

Ringerike, Asker og Bærum tingrett har inngått en 20-årig leieavtale med Entra for 3400 kvadratmeter i Malmskriverveien 2 og 4. Det er forventet at tingretten er tilbake på historisk grunn i Sandvika i løpet av 2025, fremgår det av en pressemelding.

Tinghuset i Malmskriverveien 2 i Sandvika huset tingretten frem til 2022, da de flyttet til midlertidige lokaler i 70 meter lange brakker noen lange steinkast unna. Tingretten flyttet grunnet byggearbeider på tilstøtende eiendommer. Kontorbygget i Malmskriverveien 4 har tidligere blant annet også inneholdt tre rettssaler. Det planlegges å etablere et tilbygg på 100 kvadratmeter, som skal knytte de to eiendommene sammen.

– Gjennom den nye avtalen får tingretten moderne domstollokaler som ivaretar behovene i forhold til areal, sikkerhet og logistikk ved å benytte de to byggene i Tinghuskvartalet, sier sorenskriver Kristin Jahre Ramm i meldingen.

Tinghuset i Sandvika har ifølge Entra en høy kultur- og arkitekturhistorisk verdi. Eiendommen er et representativt eksempel på brutalistisk betongarkitektur fra 1970-tallet, og det har vært domstolvirksomhet i bygget siden det ble oppført i 1971. Entra er naturlig nok godt fornøyd med at tingretten blir værende i Sandvika også de neste 20 årene.

– Vi er veldig glade for at vi kan videreføre det gode samarbeidet vi har med Ringerike, Asker og Bærum tingrett i Sandvika. Domstolen er en viktig bestanddel i regionbyen. Eiendommen er en del av vår felles Sandvika-historie, og den kulturhistoriske verdien er tett forbundet med fortsatt domstolvirksomhet i lokalene, sier Henning Berger-Nortvedt, som leder Entras virksomhet i Sandvika.

BRUTALISTISK: Slik er bygget i dag. | Foto: Entra
BRUTALISTISK: Slik er bygget i dag. | Foto: Entra

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo