Entra fikk grønt lys for kontorbygg: – Et av de mest sentrale og viktigste områdene i Oslo

Entra har fått godkjent regulering for Christian Krohgs gate 2. Planforslaget innebærer en kombinasjon av bevaring av eksisterende bygningsmasse, ombygging og oppføring av tilbygg og påbygg.
Entra ønsker med planforslaget for Christian Krohgs gate 2 å ta vare på historien, samtidig som eiendommen fornyer og tilpasser seg området det er en del av. | Foto: Haugen/Zohar Arkitekter og Oslo Works
Entra ønsker med planforslaget for Christian Krohgs gate 2 å ta vare på historien, samtidig som eiendommen fornyer og tilpasser seg området det er en del av. | Foto: Haugen/Zohar Arkitekter og Oslo Works

Bygget i Oslo sentrum er en del av den historiske industribebyggelsen langs Akerselva der de eldste delene av bygningen ble oppført i 1899. Fabrikken har senere blitt utvidet flere ganger til det siste bygget sto ferdig i 1946. Ifølge Entra skal Christian Krohgs gate 2 bli «et fremtidsrettet kontorbygg med høye ambisjoner innen miljø og sosial bærekraft». 

– Vaterland er et av de mest sentrale og viktigste områdene i Oslo. Vi ønsker med planforslaget å gi noe tilbake til byen og lokalmiljøet i form av utvikling av attraktive byrom og tilbud som vil være positive tilskudd til området. Entra skal derfor gå foran i arbeidet med å gjøre området til et attraktivt, trygt og levende sted å oppholde seg, sier Per Ola Ulseth, prosjektutviklingsdirektør i Entra, i en pressemelding.

Planen er å ta vare på historien som Akerselva er en viktig del av. Derfor etableres det gangforbindelse på vestsiden av elva mellom Vaterland bru og Haugsmanns bru. 

– Det å åpne opp og gjøre passasjen tilgjengelig for byen er helt i tråd med vår visjon for Vaterland som område og dette bygget. Vi ønsker å gjenskape «Borgens gang» gjennom bygget slik at vi kan koble byen og elva sammen igjen, sier Ulseth i meldingen.

Entra skal også vurdere hvordan deler av bygget kan gi positive bidrag til lokalmiljøet ved å tilby fasiliteter og faglige arenaer for organisasjoner, lag og foreninger. 

Prosjekter har også høye ambisjoner for bærekraft som et FutureBuilt forbildeprosjekt, samt at bygget skal oppnå BREEAM-NOR Excellent sertifisering.

– Vi skal gjennomføre FutureBuilt ZERO så langt det praktisk lar seg gjennomføre gitt den eksisterende bygningsmassen. Det innebærer å ombruke minst 50 prosent av eksisterende bygningsmasse samt sørge for en høy grad av ombruk og gjenbruk i hele bygget. Entra har mye spisskompetanse innen dette feltet fra tidligere prosjekter som vi skal benytte oss av, lover Ulseth i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo