Investeringsselskap kjøper Tjuvholmen-eiendom

Selskapet K11 Investor har kjøpt kontoreiendommen Tjuvholmen Allé 19. 
ATTRAKTIV: K11 Investor valgte å gripe muligheten for det de ser på som en attraktiv kontoreiendom sentralt på Tjuvholmen.
ATTRAKTIV: K11 Investor valgte å gripe muligheten for det de ser på som en attraktiv kontoreiendom sentralt på Tjuvholmen.

Eiendommen ligger sentralt på Tjuvholmen og selger er North Murray, opplyser K11 Investor i en pressemelding. 

K11 Investor er et privat investeringsselskap som eies av Kenneth Bentsen. Selskapets hovedvirksomhet er relatert til parkering gjennom 50 prosents eierskap i Indigo Management, som blant annet eier Onepark og Autopay Technologies.

Kontoreiendommen på 4200 kvadratmeter utgjør byggets 2. til 7. etasje. Dagens leietakere er Altor Equity Partners, Tyveholmen, Alpha Corporate Finance, Cardo Partners og BA-HR. 

– Det er ikke ofte denne type eiendommer er til salgs, og vi valgte derfor å gripe muligheten til tross for urolige tider i eiendomsmarkedet. Vi er veldig fornøyde med å ha fått tak i en så flott og moderne eiendom med attraktiv beliggenhet på Tjuvholmen, sier investeringsansvarlig Fredrik Honningsvåg i K11 Investor, i meldingen.

K11 Investor har siden etableringen investert i flere eiendomsprosjekter, men det er første gang selskapet kjøper en eiendom som dette på 100 prosent basis. Ifølge Honningsvåg er K11 i markedet for flere attraktive eiendomsinvesteringer fremover. 

Selger North Murray er familieselskapet til Gert W. Munthe. 

– North Murray kjøpte bygget da det var på tegnebrettet. Eiendommen har vært en fantastisk investering, men det oppleves nå som riktig å gå videre etter at utviklingsarbeidet ble avsluttet i høst med oppgradering av fasaden, sier Gert W. Munthe i meldingen.

Partene inngikk budaksept 1. desember, mens oppgjør og overtagelse fant sted 28. desember. Advokatfirmaet Wiersholm og Akershus Eiendom har bistått selger, mens kjøper har fått bistand fra Advokatfirmaet Schjødt og DNB Markets. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo